ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Σπήλιος Λιβανός

Σημαντικό πόστο στην νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής Σπήλιος Λιβανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να οριστεί υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στην θέση του Μάκη Βορίδη. Από την θέση αυτή, ο νέος υπουργός θα έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει τις πολιτικές που χρειάζεται ο αγροτικός νομός της Αιτωλοακαρνανίας.

Στις υπόλοιπες θέσεις:

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πάντως για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου προορίζεται ο κ. Χρήστος Ταραντίλης. Είναι βουλευτής Επικρατείας και έχει διατελέσει Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στη Νέα Δημοκρατία από τον Γενάρη του 2017 έως και τις εκλογές του Ιουλίου 2019. Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου παραμένει η Αριστοτελία Πελώνη.

Για το υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται ότι αναχωρεί ο Μάκης Βορίδης και τα καθήκοντά του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει εκτός απροόπτου, ο μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Σπήλιος Λιβανός.

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής,Θοδωρής Ρουσόπουλος φαίνεται ότι θα οριστεί υπουργός Τουρισμού, στη θέση του Χάρη Θεοχάρη. Το όνομα του κ. Ρουσόπουλου «έπαιξε» και για τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, για την θέση του Γ. Βρούτση και του Β. Κικίλια αντίστοιχα. Ο κ. Κικίλιας δεν αποκλείεται ωστόσο να παραμείνει στην θέση του. Είναι πιθανό να οριστεί αναπληρωτής υπουργός Υγείας που θα αναλάβει την ενίσχυση του ΕΣΥ κα.

Κυριάκος Πιερρακάκης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Νίκος Δένδιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Καραμανλής, Λίνα Μενδώνη είναι μεταξύ άλλων οι «αμετακίνητοι» του υπουργικού συμβουλίου. Συζητήθηκε η μετακίνηση σε άλλο υπουργείο του Κωστή Χατζηδάκη και της Νίκης Κεραμέως αλλά δεν αποκλείεται να παραμείνουν εν τέλει στα κρίσιμα πόστα. Πληροφορίες αναφέρουν μετακίνηση στο Ενέργειας του Κώστα Σκρέκα. Αναμένεται αναβάθμιση του νυν υφυπουργού, Θοδωρή Λιβάνιου όπως και η αξιοποίηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, όπως του Τάσου Χατζηβασιλείου, του Γιάννη Μπούγα, του Βασίλη Οικονόμου κα.

Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης εκτός από κάποιους υφυπουργούς; Μεταξύ άλλων ακούγεται ότι θα αντικατασταθούν οι κ.κ Βρούτσης, Θεοχάρης, Θεοδωρικάκος κά.

Related Articles

Back to top button