ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για ευθύνες Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου

Στη Βουλή διαβιβάστηκε πριν από λίγο από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η δικογραφία από τις έρευνες για το αν τελικά στήθηκε η υπόθεση Novartis, ώστε να ελεγχθούν τα πολιτικά πρόσωπα (ο Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι για σκευωρία και τη διαχείριση του συνόλου των ερευνών.

Στις καταθέσεις τους τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής έχουν κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis, όσο και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι είχε γνώση.

Μετά ταύτα η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής η Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών.

Παράλληλα η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο θα συνεχίσει τις έρευνες για το παρασκήνιο των ερευνών με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία αλλά και για πολιτικές παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί από τον αντεισαγγελέα Αγγελή.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close