ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Νovartis: Επίσπευση της έρευνας για Γεωργιάδη – Αβραμόπουλο ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας

Οι οικονομικοί εισαγγελείς οφείλουν να περαιώσουν άμεσα την έρευνα τους για τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Την άμεση ολοκλήρωση της έρευνας στα πρόσωπα του  Άδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, η οποία εκκρεμεί από το 2017 ζητά ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρηστος  Μπαρδάκης. 

Ο κ. Μπαρδάκης με παραγγελία του προς τους οικονομικούς εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της Novartis, επισημαίνει ότι  «εντός εύλογου χρονικού διαστήματος η έρευνα για τους 2 πολιτικούς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί».

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, στην παραγγελία του, κάνει λόγο για μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας, τονίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί ελέγχονται από το 2017 και πλέον είμαστε στον  5ο χρόνο που τα δύο πρόσωπα αναμένουν τα αποτελέσματα της δικαιοσύνης.

«Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από τη ΕΣΔΑ. Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση το Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται», φέρεται να αναφέρει στην παραγγελία του στους οικονομικούς εισαγγελείς ο κ. Μπαρδακης.

Πλέον, οι οικονομικοί εισαγγελείς οφείλουν να περαιώσουν άμεσα την έρευνα τους για τους κ.κ.Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο.

Related Articles

Back to top button