ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξέσπασε η Τζίμα: «Ο Ανδρουλάκης έστελνε φυλακή για τις υποκλοπές κι εμείς είχαμε τα χέρια δεμένα»

Ο Ανδρουλάκης ζητούσε να πάνε φυλακή όσοι διέπραξαν το αδίκημα των υποκλοπών, και εμείς είχαμε δεμένα τα χέρια και δεν μπορούσαμε να ρωτήσουμε ποιον εννοεί, ξεσπά η Ράνια Τζίμα στηλιτεύοντας τη διαδικασία του debate.

Το ασφυκτικό πλαίσιο που υπήρχε στο χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγώνκαυτηριάστηκε από πολλούς. Ωστόσο, αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε από την διακομματική επιτροπή και μάλλον βόλευε τους ίδιους τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά όχι τους δημοσιογράφους και σίγουρα όχι τον κόσμο που περίμενε έναν πιο ζωντανό και ζωηρό διάλογο με απαντήσεις και κυρίως με το δικαίωμα των δημοσιογράφων να επανέλθουν σε μία ερώτηση όταν αυτό κρινόταν αναγκαίο.

Χαρακτηριστικό σημείο της χθεσινής τηλεμαχίας όπου αναδείχθηκε το πρόβλημα που υπάρχει με το όλο πλαίσιο που έχει καθοριστεί και για το οποίο διαμαρτύρονται κάθε φορά τα πολιτικά κόμματα και οι αρχηγοί αλλά τελικά δεν κάνουν τίποτα για να το αλλάξουν, ήταν όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για τις υποκλοπές.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε ένα από τα θύματα των υποκλοπών  μίλησε καθαρά για την ανάγκη να μπουν «φυλακή» οι υπεύθυνοι των υποκλοπών – χωρίς ωστόσο να κατονομάσει ποιους εννοεί.

Άναψαν τα αίματα για τις υποκλοπές

«Ως ευρωβουλευτής έχω αγωνισθεί για τα εθνικά θέματα, έχω σταθερή στάση για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Το ότι δεν αποτελώ κίνδυνο για τη δημοκρατία της χώρας, το έχει καταλάβει κάθε πολίτης. Αποτελούσα κίνδυνο για τη Νέα Δημοκρατία, γι’ αυτό παρακολουθήθηκα κατά την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο χθεσινό debate για το θέμα των υποκλοπών.

Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω τονίζοντας: «Στόχος μου είναι να πάνε στη φυλακή, να αναλάβουν τις ποινικές τους ευθύνες αυτοί που έστησαν το παρακράτος εις βάρος πολλών πολιτών και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας».

Ξέσπασε η Ράνια Τζίμα

Στην εκπομπή που  πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα μετά το debate στο MEGA, η δημοσιογράφος του καναλιού Ράνια Τζίμα αναφέρθηκε στο επίμαχο σημείο της τηλεμαχίας και τις αναφορές που έγιναν για τις υποκλοπές.

«Ο Ανδρουλάκης ζητούσε να πάνε φυλακή όσοι διέπραξαν το αδίκημα των υποκλοπών, και εμείς είχαμε δεμένα τα χέρια», τόνισε  χαρακτηριστικά η Ράνια Τζίμα στηλιτεύοντας τη διαδικασία του debate.

Η Ράνια Τζίμα καυτηρίασε το πλαίσιο που υπήρχε στην τηλεμαχία τονίζοντας μεταξύ άλλων. «Άλλα τους ρωτούσαμε, απαντούσαν άλλα. Υπήρχε πρόθεση από τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους. Την επόμενη φορά καλό θα ήταν να έχουν και οι δημοσιογράφοι λόγο για το πως θα δουλέψουν» σημείωσε.

Πρόσθεσε, πως αυτά που έγιναν απόψε (σ.σ χθες) ήταν αυτό ακριβώς που θέλανε τα κόμματα.

«Αν τα κόμματα θέλαν κάτι άλλο θα είχαμε ένα  άλλο debate. Δεν θέλανε οι πολιτικοί αρχηγοί έναν πιο ανοιχτό διάλογο. Αν τον θέλανε θα τον είχαμε» είπε.

Σε άλλο σημείο η Ράνια Τζίμα αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές.

«Κάποια στιγμή λέει ο Ανδρουλάκης κάποιοι πρέπει να πάνε  φυλακή και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι. Κοιταζόμασταν μεταξύ μας. Τους σκουντάω. Δεν μας έπιασαν οι κάμερες. Τους λέω παιδιά θα κάνουμε κάτι, θα πούμε κάτι;, Mε βλέπει ο Kουβαράς και μου λέει είναι δεμένα τα χέρια μου.

Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοείς, εννοείς τον πρωθυπουργό, τον Δημητριάδη. Αν διέκοπτες εκείνη τη στιγμή κινδύνευες να γίνεις αντιθεσμικός.

Related Articles

Back to top button