ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Βροχή” τροπολογιών στην Βουλή με την διαδικασία του επείγοντος

Την έντονη αντίδραση των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκάλεσε η επιλογή της κυβέρνησης να φέρει στην Βουλή δώδεκα τροπολογίες προς ψήφιση χωρίς να έχει υπάρξει η ελάχιστη διαβούλευση. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το Ποτάμι κατήγγειλε την διαδικασία και αποχώρησε από την Βουλή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Καραθανασόπουλος,δήλωσε χαρακτηριστικά “Έρχεστε εδώ να συζητήσουμε με διαδικασίες ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε.

“Εμείς ως Ποτάμι αποχωρούμε και διαμαρτυρόμαστε την υποβάθμιση του κοινοβουλίου και καλούμε τη Βουλή και κυβέρνηση να σκεφτούν ότι στην αντιπολίτευση βγαίνατε στα κεραμίδια και πετροβολούσατε!”, είπε ο κ. Αμυράς.

Μιλώντας στην Βουλή  υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου,  παράδεχθηκε ότι  “η Βουλή κλείνει και για αυτό έρχονται οι τροπολογίες και έχουν κάποια διαδικασία του επείγοντος, που πρέπει να τις προχωρήσουμε τώρα. Ίσως το Σεπτέμβριο να είναι αργά για κάποιες περιπτώσεις. Πολλά νομοσχέδια κοπήκανε και δεν μπήκαν στη διαδικασία και για αυτό έρχονται τροπολογίες”.

Related Articles

Back to top button