ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης : Έχει δίκιο το ΔΝΤ που αμφισβητεί τα πλεονάσματα 2% μέχρι το 2060

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υποστήριξε πως το ΔΝΤ πράττει ορθά που αμφισβητεί το στόχο περί πλεονασμάτων 2% μέχρι το 2060, σημειώνοντας πως αυτή η παραδοχή εκ μέρους του Ταμείου καταδεικνύει πως πραγματοποιήθηκε ένας συμβιβασμός μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Επιπλέον επεσήμανε πως το ζήτημα της ανάπτυξης μπήκε επιτέλους στο κέντρο της διαδικασίας, χαρακτηρίζοντας την απόφαση θετική, ως προς το κύριο ζήτημα, ανοικτός ο δρόμος για τις αγορές και αναπτυξιακές ενέσεις.

Το πρόγραμμα αυτό βγαίνει με την προϋπόθεση ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να πηγαίνει όπως πηγαίνει, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε πως «γι΄αυτό υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και τα αποτελέσματα είναι ήδη απτά».

Είμαστε αισιόδοξοι ότι και αυτά που προνομοθετήθηκαν ως μέτρα και τα αντίμετρα, θα είμαστε σε θέση να εφαρμοστούν με την κοινωνία όρθια, είπε.

Φαίνεται πως είναι τα τελευταία μέτρα, αυτά που ψηφίστηκαν, εκτίμησε ο κύριος Βούτσης και είπε ότι «προφανώς κάποια στιγμή, όχι μονομερώς, θα γίνουν και επαναδιαπραγματεύσεις».

Αυτή τη στιγμή έχουμε την άνεση ως χώρα να πούμε ότι έχουμε αυτές τις κοινωνικές ανάγκες, όπως για παράδειγμα στην καθαριότητα, δήλωσε ο κύριος Βούτσης.

Related Articles

Back to top button