ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβα Χρυσόγονου: “Ο Τσίπρας μάλλον ενημερώνεται για τα Ευρωπαϊκά από τον Καρανίκα”

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε πριν λίγο ο Ευρωβουλευτής του Σύριζα Κώστας Χρυσόγονος σε συνεντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

“Έχω να δω τον πρωθυπουργό πάνω από δύο χρόνια” τόνισε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας στον κ. Χρυσόγονο, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τόνισαν πως κατανοούν την αγωνία του ευρωβουλευτή και σημείωσαν με νόημα πως «ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνομιλητές του, όχι κατ΄ανάγκην από τα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά:

Δυο χρόνια έχω να δω τον πρωθυπουργό, από το Μάρτιο του 2015 που συναντηθήκαμε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ…. Ούτε κατ’ ίδιαν τον έχω δει.

«Προφανώς ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κ. Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μαξίμου» είπε δε, σκωπτικά, ο κ. Χρυσόγονος.

Ερωτηθείς αν ενοχλεί με αυτά που κατά καιρούς λέει τόνισε «αυτό που πιστεύω το λέω, δεν κρύβομαι… Από ‘και και πέρα, σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως κακό σενάριο τις πρόωρες εκλογές, τονίζοντας πως «επαγγελία της κυβέρνησης ήταν να εφαρμόσει με το λιγότερο επαχθή τρόπο μια οδυνηρή συμφωνία και αυτό πρέπει να κάνει, με έξοδο τις αγορές το καλοκαίρι του 2018 για να μην ζητεί δανεισμό από τα κράτη μελή της ευρωζώνης».

Αυτή την εντολή για να την διεκπεραιώσει ο κ. Τσίπρας, συνέχισε, πρέπει να εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ένα μέρος του οποίου δεν εξαρτιόταν από τους δανειστές … «Αν το υλοποιήσει, οι δανειστές θα μετριάσουν τις παραλογές κατά τα αλλά απαιτήσεις τους» είπε .

«Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, αν δεν επανέλθουμε στις αγορές το καλοκαίρι τέταρτος διακανονισμός δεν πρόκειται να υπάρξει και συνεπώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τα χειρότερα» προειδοποίησε.

Ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κάποια βήματα για την καταστολή του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος αλλά είναι ανεπαρκή.

 

Related Articles

Back to top button