ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: H Αθήνα δε φταίει αν η Βόρεια Κορέα κάνει πυρηνική δοκιμή

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας  επιχείρησε το πρωί του Σαββάτου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την αποστολή των δύο τρομοπακέτων από την Ελλάδα σε Γερμανία και Γαλλία.

Επισήμανε ότι «ένα δέμα έφυγε από την Αθήνα και δεν ανιχνεύτηκε αλλά μπήκε και στη Γερμανία και δεν ανιχνεύθηκε», ενώ πρόσθεσε πως «με αυτή τη λογική σιγά μην έχει την ευθύνη η Ελλάδα αν κάνει η Βόρεια Κορέα πυρηνική δοκιμή» συνέχισε το συλλογισμό του.
«Εμείς πρέπει να δούμε τι κενά υπάρχουν και αν είναι ζήτημα ανθρώπινου και τεχνικού παράγοντα» πρόσθεσε και «κάρφωσε» τις γερμανικές αρχές λέγοντας ότι «αν έφτανε στο υπ. Εθνικής Άμυνας πακέτο με αποστολέα τον Σόιμπλε τα παιδιά στην ασφάλεια κάτι θα ψιλιάζονταν».

Αφήνοντας αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι είναι σημάδι των καιρών η τάση να ανάγονται αυτά τα πακέτα σε ζήτημα εσωτερικής αντιπαράθεσης.

Οσον αφορά το προσφυγικό, ο κ. Βίτσας στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ είπε ότι «είναι ζήτημα ανθρωπιστικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Όταν κάποιος το μεταχειρίζεται ως όπλο κάνει πολύ άσχημα. Δεν πρέπει να εκστομίζονται τέτοιες απειλές όταν έχεις μπροστά σου δημοψήφισμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, «η Ελλάδα έχει σώσει την τιμή και την ανθρωπιά του κόσμου στο προσφυγικό».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button