ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος : Χωρίς σαφή στόχο η επίσκεψη Ερντογάν

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι επιδιώκαμε όταν οργανώσαμε αυτή την επίσκεψη», σχολίασε και εξέφρασε τη ελπίδα να ειπώθηκαν, όπως είπε θέματα ουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες.

ADS

«Υπάρχουν ζητήματα, αλλά για να τα συζητήσουμε αυτά δεν ήταν ανάγκη να έρθει ο Ερντογάν», ανέφερε.

«Από αυτά που ειπώθηκαν δημόσια, έχει σημασία η καμπύλη στις δηλώσεις Ερντογάν», ανέφερε και εξήγησε ότι «ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε ζήτημα για τη συνθήκη της Λωζάνης και τα νησιά στην συνέντευξη  που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά, στη συνέχεια είχαμε μια σύνδεση με την μουσουλμανική μειονότητα, ενώ στην συνέχεια είχαμε παραδοχή ότι δεν θέτει καμία εδαφική αξίωση».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν – Παυλόπουλου χθες το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ανέφερε ότι «Δεν συνηθίζεται να διεξάγεται μια τηλεοπτική διπλωματική διαπραγμάτευση. Στις διπλωματικές επαφές τηρείται το απόρρητο και η εμπιστευτικότητα».

Όπως είπε «στην αρχή συνήθως λέγονται κάποια τυπικά λόγια. Είναι ένα κακό προοίμιο για την συνέχεια της συζήτησης γιατί  δημιουργεί μια αίσθηση για μια ένταση που μπορεί να είναι βλαπτική».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι ένα άβουλο ή άφωνο πρόσωπο, αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που καθορίζει την εξωτερική πολιτική», ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ωστόσο ότι αυτά που λέει, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «δημιουργούν διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας, μπορεί να τα επικαλεστεί ο οποιοσδήποτε στο επίπεδο του διεθνούς δικαίου, γιατί δημιουργούνται ιστορικά τεκμήρια ερμηνείας των θέσεων της χώρας».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button