ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Παϊτέρης: Από την Πολιτική Άνοιξη και την ΝΔ, στο ΕΑΝ του ακανελλόπουλου

Νέα πολιτική στέγη φαίνεται πως βρήκε ο κορυφαίος Έλληνας τσιγγάνος τραγουδιστής, Βασίλης Παϊτέρης, ο οποίος εμφανίζεται ακούραστος απέναντι σε διαδοχικές, εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες συμμετέχει σχεδόν αδιάλειπτα από τη δεκαετία του 1990, αλλάζοντας πυκνά συχνά κόμματα και συνδυασμούς. 

Τελευταίος κομματικός σταθμός του θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το νεοπαγές κόμμα ΕΑΝ του πρώην Αρεοπαγίτη, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, το οποίο αναμένεται να συμμετάσχει για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές.

Η είσοδος, όμως, του Βασίλη Παϊτέρη στα κοινά τοποθετείται το 1993, όταν συμμετείχε στα ψηφοδέλτια της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν κατάφερε στην παρθενική του πολιτική εμφάνιση να εξασφαλίσει μια έδρα στη Βουλή. Επιλέγοντας αρχικά μικρά κόμματα, το επόμενο βήμα του στον εκλογικό στίβο διαγράφεται μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα, καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποχώρησε από την πολιτική του μήτρα, το ΠΑΣΟΚ, τολμώντας τον δικό του πολιτικό σχηματισμό. Ο Βασίλης Παϊτέρης δίνει την εκλογική μάχη στο Υπόλοιπο Αττικής την ίδια χρονιά με το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα, αλλά απογοητεύεται γρήγορα από τη συνεργασία του με το κόμμα.

Είχε έρθει, άλλωστε, η ώρα των μεγάλων κομμάτων για τον ίδιο και με την έλευση της νέας χιλιετίας, το 2000 τον βρίσκει στην… αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ. Το πολιτικό συνοικέσιο εγγυάται ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Βασίλης Παϊτέρης φλερτάρει με τη Χαριλάου Τρικούπη, την οποία υποστηρίζει ένθερμα, καθώς οργώνει, κατά δήλωσή του, όλη την Ελλάδα, ανεμίζοντας τις σημαίες με τον «πράσινο ήλιο». Δεν άργησε, παρόλα αυτά, να βιώσει άλλη μια προσωπική απογοήτευση, καθώς τα πάγια αιτήματά του για την ουσιαστική ενσωμάτωση των Ρομά στην ελληνική κοινωνία μέσω της ισότιμης πρόσβασης στην παιδεία και την εργασία, μένουν επί χάρτου.

Έτσι, παραμονές εκλογών του 2004 περνά το κατώφλι της Ρηγίλλης, για να δώσει τα χέρια με τον τότε πρόεδρο του κόμματος, Κώστα Καραμανλή, επισφραγίζοντας την υποψηφιότητά του μετά μουσικής, αφού καταφθάνει συνοδεία μουσικών οργάνων, τραγουδώντας τα «Λόγια Κλειδωμένα», καθώς οδεύει για την νέα του εκλογική περιφέρεια, αυτή της Β’ Αθηνών.

Όπως αποκάλυψε ο πρώην Βουλευτής του ΛΑΟΣ και πλέον συνυποψήφιός του, Κωστής Αϊβαλιώτης, ο Βασίλης Παϊτέρης φέρεται να έχει δώσει τα χέρια τις τελευταίες ημέρες με το ΕΑΝ του πρώην Αρεοπαγίτη, Αναστάσιου Κανελλόπουλου,

Related Articles

Back to top button