ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β.Κικίλιας: Το κάπνισμα θα απαγορευτεί και στις παιδικές χαρές

Απαγόρευση του καπνίσματος στις παιδικές χαρές και σε άλλους χώρους, όπου υπάρχουν παιδιά, θα περιλαμβάνει η αντικαπνιστική νομοθεσία, που θα έρθει στην Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι τα μέτρα θα καλύπτουν επίσης τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους κλειστούς αθλητικούς χώρους. Για τους παραβάτες θα προβλέπονται πρόστιμα ανάλογα με το παράπτωμα, είπε, ενώ παράλληλα το νομοσχέδιο θα περιέχει κατασταλτικό κομμάτι για ελέγχους κι επιθεωρήσεις.

Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο πως δεν δίνει προτεραιότητα στο τιμωρητικό κομμάτι. «Ο Έλληνας έχει συλλογική συνείδηση και ατομική ευθύνη και φιλότιμο» σημείωσε.

Επισήμανε πως τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ώστε οι πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω καμπάνιες σε βάθος τετραετίας.

Ο κ. Κικίλιας επιβεβαίωσε επίσης τα σχέδια για προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, διευκρινίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Σε αυτά τα μέτωπα «δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα», ανέφερε.

Related Articles

Back to top button
Close
Close