ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Πιστεύετε ότι αποφασίζει ο Τσιόδρας; Η κυβέρνηση κάνει αυτό που θέλει»

Κριτική στην κυβέρνηση με συνέντευξή του στον ANT1 έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι υπήρξε μία προσπάθεια διαστρέβλωσης των όσων ανέφερε ο γραμματέας του κόμματός του, σχολιάζοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός πολίτης που να μην συμφωνεί με αυτά (ότι υπάρχουν εστίες διαφθοράς). Παρατήρησε ότι αυτό συνέβαινε στη δημόσια διοίκηση και πριν και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση και σήμερα και πρόσθεσε: «Απευθύνομαι στη σημερινή κυβέρνηση να κάτσουμε μαζί και να ξηλώσουμε τις εστίες διαφθοράς». Υπονόησε ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα στη δικαιοσύνη και διαπλοκή της νύχτας ακόμη και επίορκοι αστυνομικοί μέσα στην Ελληνική Αστυνομία και θύμισε «ως πρωθυπουργός μόνο εγώ ξέρω τί τράβηξα όταν άνθρωποι μέσα από τη δημόσια διοίκηση επικοινωνούσαν πρώτα με την τρόικα»…

Επέκρινε την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πως αντί να φτιάξει επιτελικό κράτος έκανε «επιτελικό γιουρούσι» και υπενθύμισε πως ενώ ο πρωθυπουργός είχε αναγάγει σε κεντρικό προεκλογικό θέμα αυτό των μετακλητών στη συνέχεια έφτιαξε νόμο ώστε να μην χρειάζεται να έχουν πτυχία οι μετακλητοί. Παραδέχτηκε ωστόσο πως «λάθη κάναμε κι εμείς και δεν έχω λόγο να μην το πω», ανέφερε πως «δεν μπορώ να πω ότι είμαι αναμάρτητος» για να επαναλάβει: «Από εδώ και στο εξής μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα αυτονόητα;»

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με την σύλληψη Φουρθιώτη ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα «σοβαρό θέμα» και εξέφρασε την ανησυχία του καθώς υπήρξε καταγγελία και του δημοσιογράφου Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου. «Δεν μπορούν να συμβαίνουν αυτά σε μία σοβαρή πολιτεία» είπε χαρακτηριστικά.

Επέκρινε με σφοδρότητα την κυβέρνηση για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων λέγοντας ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την κυβέρνηση ήταν 107.000 και μέσα σε ενάμιση χρόνο έφτασαν τις 450.000. Μάλιστα μίλησε για ανικανότητα της κυβέρνησης να χωρίσει δύο γαϊδάρων άχυρα όταν η λύση  που προτείνεται είναι «να πληρώνει ο συνταξιούχος γρηγορόσημο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε έκκληση να μην γίνουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο σύστημα που καθιέρωσε το υπουργείο Παιδείας, είπε ότι «είναι μεγάλη αδικία κι έχω κάθετη διαφωνία» και πρόσθεσε πως «όταν θα έρθω εγώ θα το αλλάξω ασφαλώς όχι να μειώνονται οι εισακτέοι κατά 25.000» μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Για την πανδημία παρατήρησε ότι «δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά» και σημείωσε ως προβληματικό και επικίνδυνο το ότι «ο πρωθυπουργός δεν έχει βγει μία φορά να πει ότι δεν πάμε καλά». Για το ακαταδίωκτο είπε ότι τις αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και αναρωτήθηκε: «Αποφασίζει ο Τσιόδρας; το πιστεύετε; Αποφασίζει η κυβέρνηση αυτό που θέλει να αποφασίζει. Να πούμε τα πράγματα καθαρά».

Related Articles

Back to top button