ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε η καρδιά της προοδευτικής παράταξης του τόπου μας (Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ζωντανή μετάδοση το πρώτο iAsk&Watch του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τις απαντήσεις που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στα μέλη του iSYRIZA:

«Η Ελλάδα και η Αριστερά έχουν μεγάλη παράδοση στην Δημοκρατία. Η Ελλάδα πέρασε μεγάλη περιπέτεια μέσα στα μνημόνια. Έγινε το πειραματόζωο της Ευρώπης. Υπήρξε κρίση θεσμική. Μια Ελλάδα που θα επανέλθει στον δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης θα βγάζει το ανθρώπινο πρόσωπο στην Ευρώπη απέναντι στις δυστυχώς κυρίαρχες αντιλήψεις του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, μια Ελλάδα που θα καλύπτει το όραμα και τις προσδοκίες της νέας γενιάς», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα απαντώντας στην ερώτηση που του τέθηκε για την επόμενη ημέρα της χώρας.

Όσο για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος σημείωσε:  «Το κόμμα μας ο ΣΥΡΙΖΑ, εκ των πραγμάτων, στην πορεία του κατάφερε να γίνει ο κύριος εκφραστής, ήταν πάντοτε ένα κόμμα εν κινήσει που αλληλοεπιδρούσε με τα ρεύματα της εποχής και για αυτό κατάφερε όσα κατάφερε. Κατάφερε να γίνει από ένα πολύ χρήσιμο κόμμα της Αριστεράς διεκδίκησης και διαμαρτυρίας, πάντα με πολύ πλούσιες ιδέες, αλλά τώρα βρίσκεται σε μια νέα εποχή και νέα φάση.

Το κόμμα μας πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του, τις αγκαλιές του, την ψυχή του σε αυτούς που ελπίζουν και έχουν αγαπήσει αυτό το κόμμα. Ο μετασχηματισμός σε ένα λαϊκό ανοικτό ριζοσπαστικό, σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς. Ο isyriza δίνει την δυνατότητα συμμετοχής στα μέλη όπου θα μπορούν να συνδιαμορφώνουν και αυτό στοχεύει και στο βάθεμα της Δημοκρατίας.

Πως θα αποκτήσουμε και την εξουσία. Φάγαμε πολύ ξύλο χθες αλλά είπαμε και μια αλήθεια. Όπου σταθώ ακούω το ίδιο ερώτημα. Πως θα μπορέσουμε την επόμενη φορά όχι μόνο να πάρουμε την κυβέρνηση αλλά και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Για πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα το κράτος έγινε λάφυρο κομματικό. Κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία, το τρίπτυχο αυτό πρέπει να γίνει πράξη από την πρώτη μέρα και να προσθέσω και την λογοδοσία. Πρέπει να επιβάλλεις με αποφασιστικότητα την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά να έχουμε τον κόσμο που μας ψήφισε δικαιωμένο, να καταφέρουμε να κερδίσουμε ένα μεγάλο μέρος της αποχής και να πάρουμε και ένα ποσοστό των ανθρώπων που ψήφισαν Ν.Δ. διότι ψήφισαν γιατί τους έλεγαν ότι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός. Πρέπει να κάνουμε δυναμική αντιπολίτευση αλλά εμπεριστατωμένη. Κάνουμε εμπεριστατωμένη και ουσιαστική αντιπολίτευση διότι δεν αρκεί να φωνάζεις και αν έχεις διαρκώς το volume πολύ υψηλό μετά δεν θα μπορεί να πάει παραπέρα.

Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Οι εκπρόσωποι μας καλύτερα προετοιμασμένοι αλλά κυρίως πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε κινήματα. Διότι όταν η κοινωνία αντιδρά πρέπει να είσαι μαζί με τον πολίτη».

«Περισσότερη Δικαιοσύνη πρέπει να είναι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάναμε πράγματα αλλά χρειάζονται πάρα πολλά. Χρειάζονται προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων. Καταργήσαμε το κατάπτυστο άρθρο περί ευθύνης υπουργών. Φέραμε τον ποινικό κώδικα που ήταν μια πάρα πολλή σημαντική μεταρρύθμιση αλλά με το που βγήκε η Ν.Δ. άλλαξε τον ποινικό κώδικα για να μην κυνηγάνε τους επιχειρηματίες. Το βασικό ζήτημα που βάζετε έχει να κάνει με το ότι χρειάζεται να εμπιστευτείς τους έντιμους δικαστές. Όταν βλέπουμε στις καλένδες μεγάλες υποθέσεις και οι μικροί να πληρώνουν το μάρμαρο. Πιστεύω ότι υπάρχουν εστίες διαφθοράς αλλά και πάρα πολλοί έντιμοι δικαστές που αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία μόνοι τους να εξυγιάνουν το χώρο τους.»

Τα μέλη θα μπορούν να συζητάνε 24 ώρες το 24ώρο. Θα πρέπει παράλληλα να υπάρχει συμμετοχή στους Δήμους, τα συνδικάτα, στους συλλόγους και όλα αυτά θα πρέπει να συντονίζονται μεταξύ τους. Θέλουμε ενεργά μέλη και να συντονίζεται η δράση τους. Πήραμε την απόφαση μέχρι τις 17 Απριλίου θα έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στο ΣΥΡΙΖΑ όσοι θέλουν να εγγραφούν. Τα μέλη θα μπορούν να πάρουν την κάρτα από τις οργανώσεις και θα πάρουν και έναν κωδικό, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις του κόμματός μας ακόμα και μέσα από το κινητό τους.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close