ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από τον ιό της αλαζονείας – Τους 6.000 νεκρούς γιορτάζανε στην Ικαρία; (Βίντεο)

«Η ανακοίνωση ενός lockdown μέσα στο lockdown είναι η επισφράγιση της αποτυχίας της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του δεύτερου πανδημικού κύματος», ανέφερε στην συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALPHA ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Σχολιάζοντας τις σημερινές εξελίξεις υποστήριξε: «Για πρώτη φορά άκουσα τον υπουργό Yγείας να λέει ότι θα εισηγηθεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται στην κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι πάμε σε ένα lockdown μέσα στο lockdown. Είμαστε από τον Νοέμβριο σε lockdown και φαίνεται ότι αυτές οι συνθήκες δεν φέρνουν αποτέλεσμα… Αν λοιπόν σήμερα με κυβερνητική απόφαση επιβληθεί νέο lockdown μέσα στο lockdown επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε βλέποντας και κάνοντας και τώρα πηγαίνει κάνοντας και βλέποντας. Παίρνει απόφαση για πιο σκληρά μέτρα και μετά βλέπουμε».

Ακολούθως είπε ότι αν και σε όλο τον δυτικό κόσμο βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που δεν διακρίνεται από την επιτυχία της, στην χώρα μας «η κατάσταση έχει οδηγήσει σε μία υπερβολική κούραση την κοινωνία και τα μεγέθη που αφορούν την πανδημία είναι ανησυχητικά… Η ελληνική κυβέρνηση από το δεύτερο πανδημικό κύμα και μετά δεν έχει πάρει θετικό βαθμό, δεν έχει κάνει ότι ήταν δυνατό για να έχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος».

Σε ερώτηση για το τι διαφορετικό θα έκανε ο ίδιος απάντησε: «Το κρίσιμο δεν είναι τι διαφορετικό θα κάνεις όταν τα πράγματα φθάσουν στο μη περαιτέρω, αλλά εάν έκανες ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να μη φθάσει μέχρι εκεί η κατάσταση, ή για να ελαχιστοποιήσεις τις συνέπειες. Εμείς ασκούμε συγκεκριμένη κριτική: τι έκανε η κυβέρνηση για τη διασπορά στις εστίες μετάδοσης, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τα σχολεία για τους εργασιακούς χώρους; Όχι μόνο δεν έκανε κάτι αλλά μας καθησύχαζε λέγοντας ότι δεν κολλάει στο μετρό, δεν κολλάει στα σχολεία».

Συνεχίζοντας είπε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου καθώς οι επιστήμονες καλούνται να αποφασίσουν με βάση μία εικόνα που δεν είναι πραγματική καθώς ο αριθμός των τεστ υπολείπεται αυτών που απαιτούνται…».

«Τι γιορτάζανε στην Ικαρία, τους 6.000 νεκρούς;»

Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι πρόκειται για το δεύτερο ατόπημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από τον ιό της αλαζονείας και δεν κατανοεί τις δυσκολίες των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Διότι εάν ένας πρωθυπουργός ο οποίος δεν μπορεί να τηρήσει τα μέτρα που ο ίδιος εξαγγέλλει, δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό. Αλλά νομίζω ότι μεγαλύτερο σκάνδαλο από το ίδιο – εντός εισαγωγικών – σκάνδαλο της εικόνας αυτής, της πολύ αποκρουστικής εικόνας και θα εξηγήσω γιατί, ήταν ο τρόπος που επιχείρησε επικοινωνιακά το επιτελείο της Ν.Δ. να το διαχειριστεί. Με προσπάθεια να πάει στα χαμηλά στα μέσα ενημέρωσης, με πιέσεις, με ανακοινώσεις στην ΕΡΤ, στη δημόσια τηλεόραση στον χώρο εργασίας μην παίζετε αυτό το βίντεο, με δηλώσεις στελεχών ότι έλα μωρέ είναι τόσο δημοφιλής ο πρωθυπουργός μας που τον αγαπάνε οι πολίτες. Θα περίμενε κανείς ειλικρίνεια. Και φτάσανε και στο σημείο, ο πανικός εκεί οδηγεί, μια δική μου, όχι προφανώς εκδήλωση, εκδήλωση η οποία ήταν συνάντηση με φορείς, με την παρουσία δημοσιογράφων και καμερών. Δεν ήταν κανένα γεύμα, για να πούνε ότι έλα μωρέ το ίδιο είμαστε όλοι» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι συνολικά μια εικόνα την οποία εκπέμπει ο πρωθυπουργός που δίνει την αίσθηση σε όλους μας ότι δεν συναισθάνεται τι βιώνει σήμερα ο μέσος πολίτης. Αυτές οι μουσικές, οι τσαμπούνες με τα παραδοσιακά τραγούδια, το γλέντι αυτό, τι ακριβώς γιορτάζανε; Δηλαδή εσείς που την είδατε αυτή την εικόνα, εγώ φεύγω από το κομμάτι που αφορά καθαρά την τήρηση των μέτρων, τι ακριβώς γιορτάζανε; Τους 6.000 νεκρούς γιορτάζανε; Τους χιλιάδες ανθρώπους μας που θρηνούν; Τους εκατοντάδες που έχουμε σήμερα στην εντατική; Ή την αγωνία του μέσου πολίτη μη νοσήσει;»διερωτήθηκε με νόημα

Related Articles

Back to top button