ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να μας εξηγήσει ο Μητσοτάκης τη στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγήσει σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις τη στρατηγική της χώρας απέναντι στην Τουρκία.

Ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη στρατηγική της κυβέρνησης όσον αφορά στην Τουρκία ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Το λιγότερο είναι να υπάρχει ενημέρωση στις πολιτικές δυνάμεις και να μας πει ο κ. Μητσοτάκης ποια είναι η στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία, απέναντι στην κλιμάκωση της έντασης και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του», ανέφερε χαρακτηριστικά, θέτοντας τα εθνικά ζητήματα στο επίκεντρο της ομιλίας του.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι η πολιτική της είναι στοχευμένη «να δίνουν λίγα στους πολλούς και στους λίγους να δίνουν πολλά», ενώ σημείωσε ότι εκπροσωπεί μια οικονομική ολιγαρχία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση: ποιες κοινωνικές κατηγορίες εκπροσωπούν οι πολιτικές δυνάμεις με την πολιτική τους και ποια η στάση τους απέναντι στον εθνικισμό.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε την αναφορά που έγινε στο συνέδριο της ΝΔ για τον λαϊκισμό. «Αναρωτιέμαι αν είχαν ως άξονα τους τη δική τους στάση απέναντι στο Μακεδονικό», είπε, θέτοντας το ερώτημα: «Τι είναι λαϊκισμός»: «Να παλεύεις για να υπερασπιστείς το δίκιο του λαού σου και όταν συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι σε καταστάσεις που δεν είχαμε υπολογίσει, να κάνεις και συμβιβασμούς ακριβώς για να μην πλήξεις το δίκιο αυτών που υπερασπίζεσαι; Ή να παίρνεις θέση που ξέρεις ότι ζημιώνει την πατρίδα σου και διχάζει και γεμίζει δηλητήριο τον ελληνικό λαό με μοναδικό στόχο να κερδίσεις λίγες ψήφους και μια εκλογική αναμέτρηση;».

Αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ περί αποδέσμευσης με ό,ποιον τρόπο από τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας: «Θα ήταν απλά μια γραφική τοποθέτηση αν δεν ήταν πρώην πρωθυπουργός και ο οποίος έχει πολύ μεγάλη επιρροή ακόμα στην ΚΟ της ΝΔ». Σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πάρει θέση για το «αν μπορεί ο ίδιος και η κυβέρνηση του να εγγυηθεί αυτή τη Συμφωνία», ειδάλλως αφήνει «διάπλατα ορθάνοιχτο παράθυρο για την αποσταθεροποίηση και βόρεια της χώρας».

Related Articles

Back to top button