ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Προς σκληρό lockdown η Αχαΐα – Προβληματισμός για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Ρέθυμνο

Να μπει σε καθεστώς σκληρού lockdown ολόκληρη η Αχαΐα και όχι μόνο η Πάτρα εισηγήθηκε η Επιτροπή των Ειδικών, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής σύσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, την ίδια στιγμή Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Ρέθυμνο προβληματίζουν τους ειδικούς, οι οποίοι ζήτησαν δύο μέρες ακόμα προθεσμία, προτού λάβουν τελική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Αχαΐα κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα, μετά την Αττική. Στην περιφέρεια καταγράφηκαν 112 νέα κρούσματα κορωνοϊού με την Θεσσαλονίκη να ακολουθεί με 101. Συναγερμός και στο Ρέθυμνο όπου εντοπίστηκαν 42 νέα κρούσματα.

Το πιθανότερο σενάριο ωστόσο είναι πως οι σχετικές ανακοινώσεις για το αν και ποιες περιοχές θα ακολουθήσουν lockdown τύπου Αττικής, θα γίνουν πιθανότητα κατά την ενημέρωση της Παρασκευής.

Νωρίτερα σήμερα ωστόσο, ο καθηγητής Παθολογίας – λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Κρήτης και Μέλος της Επιτροπής, Αχιλλέας Γκίκας, μιλώντας στο MEGA, εξέφρασε την ανησυχία του για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης ενώ εκτίμησε ότι η Κρήτη δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.

«Βλέπουμε μια σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων, σε κάποιες περιοχές πιο ταχεία.» σημείωσε. «Την Παρασκευή θα μιλήσουμε πάλι για τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν και οι τραυματικές εμπειρίες που μας οδηγούν. Αυτό να το συγχωρήσουμε στους ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις για πιο γρήγορες αποφάσεις», σημείωσε ερωτηθείς για την πιθανότητα λήψης μέτρων στη Θεσσαλονίκη.

«Η Κρήτη είχε δύο εστίες από συρροή. Σήμερα έχουμε καλύτερα νούμερα, δεν νομίζω πως θα αποτελέσει πρόβλημα», εκτίμησε σχετικά με την κατάσταση στην Κρήτη.

Αναφερόμενος στα σχολεία, ο καθηγητής σημείωσε πως «το πρόβλημα είναι πως στη χώρα υπάρχει μια κινητικότητα στις μικρές ηλικίες, στους παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά. Δεν είναι τεράστια τα νούμερα. Το ερώτημα είναι αυτό οδηγεί την επιδημία ή είναι αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων στην κοινότητα; Η επιστημονική γνώση ως τώρα είναι ότι είναι αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων. Αν τα κλείσουμε θα σταματήσουμε την επιδημία; Όχι, αλλά δεν θέλουμε την κινητικότητα που παράγουν στα πόδια μας».

Σχολάζοντας δε, το χρονικό περιθώριο του lockdown στην Αττική εκτίμησε ότι το διάστημα των 2,5 εβδομάδων είναι το μίνιμουμ.

«Δεν πιστεύω ότι θα τελειώσουμε στις 2,5 εβδομάδες. Κάπου στα μέσα Μαρτίου ή στο τέλος, εκεί περιμένουμε και την κορύφωση των εμβολιαστικών δράσεων» εκτίμησε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button