ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι απροετοίμαστη- Καλώ τον Πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη για πολιτική «αδράνειας και κατευνασμού» αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα,ενώ επανέφερε το ζήτημα παραμονής στην κυβέρνηση του Αντώνη Διαματάρη.

«Εδώ και πέντε μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει την τουρκικές προκλήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Ερντογάν τον Σεπτέμβριο και δεν έθεσε το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση διέρρευσε ότι η συνάντηση πήγε καλύτερα του αναμενόμενου. Όλο το διάστημα η κυβέρνηση έκρυβε τις προκλήσεις, τις άφηνε αναπάντητες και δεν ζητούσε την επιβολή των κυρώσεων και ακολουθούσε πολιτική αδράνειας και κατευνασμού με τον βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Αλέξης Τσίπρας έκρινε ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν απροετοίμαστη και δίχως σχέδιο στη σύναψη της Συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το «μπέρδεμα» που προκλήθηκε με το παρολίγον πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Τουρκίας-Ελλάδας: «Οι πηγές του Υπουργείου Άμυνας διέρρευσαν ότι θα παγώσουν τα ΜΟΕ και μετά υπήρξαν άλλες πηγές που διέψευσαν και είπαν ότι τα ΜΟΕ θα συνεχιστούν». «Υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός για να αποφασίσει ή ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια και η γνώση τους περιορίζεται στο πώς θα θα διορίσουν κομματικά στελέχη και πώς θα ικανοποιήσουν ρουσφέτια διαφθοράς;», σχολίασε σκωπτικά.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο, τα πράγματα είναι σοβαρά και διαχειρίζονται κρίσιμα πράγματα», τόνισε. Κάλεσε τον πρωθυπουργό στην σημερινή του συνάντηση με τον Ερντογάν «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ζητήσει να σταματήσουν οι προκλήσεις, να ζητήσει να ακυρωθεί η απαράδεκτη συμφωνία με την Λιβύη, να σταματήσει η παραβατική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου και να τηρηθεί η Κοινή Δήλωση Ευρώπης Τουρκίας». Αναφέρθηκε επίσης στη δική του επικοινωνία ως πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο λέγοντας ότι τότε ήταν κατηγορούταν από τη σημερινή κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε εκτενώς και στην υπόθεση Διαματάρη αποδίδοντας κατηγορίες στον ίδιο τον πρωθυπουργό: «Το να καλύπτει ψευδόμενους υφυπουργούς ή κατηγορούμενους για κακουργηματικές πράξεις ο πρωθυπουργός ήταν κάτι που αναμενόταν αλλά το να χειρίζεται με τόση μεγάλη ανευθυνότητα κρίσιμα εθνικά θέματα ξεπερνά την ανοχή όχι της δικής μας αλλά και τμημάτων της ενημέρωσης».

Related Articles

Back to top button
Close
Close