Τσίπρας για ΚΙΝΑΛ: Εγώ δεν είμαι Μητσοτάκης, δεν παρεμβαίνω στις διαδικασίες άλλου κόμματος

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση της Βούλας Κεχαγιά

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει αυτές τις εκλογές θα κάνει πράξη την υπόσχεση του για τον σχηματισμό κυβέρνησης αμέσως  τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση της Βούλας Κεχαγιά από το thecaller για το αν θα συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ μετεκλογικά, ανεξαρτήτως του προέδρου που θα προκύψει στο Κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ, «κανένας δεν θα τολμήσει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που θα του αναλογεί ανάλογα με το αποτέλεσμα και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογικές περιπέτειες και να δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη σανίδα σωτηρίας για να επαναφέρει αντιλαϊκές πολιτικές και διάρρηξης κοινωνικής συνοχής. Αν το επιλέξει και αναφέρομαι σε όλους όσους αυτό προσδιορίζονται στον ευρύτερο προοδευτικό τόξο». Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα το μεγαλύτερο κόστος θα αφορά αυτός που θα το επιλέξει

Σε ότι αφορά το ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι δεν θέλει να παρέμβει στις εσωτερικές διαδικασίες ενός κόμματος. «Τις παρακολουθούμε, είναι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν με βάση το καταστατικό τους. Το τελευταίο που θέλω είναι να επιλέξω τη στρατηγική του διεμβολισμού όπως έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης και της παρέμβασης στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος». Κάλεσε, τέλος τους πολίτες, να δουν το πολιτικό διακύβευμα μέσα από τις αντιπαραθέσεις των προσώπων γιατί «για μένα μεγαλύτερη σημασία από τα πρόσωπα-χωρίς να ισχυρίζομαι ότι δεν παίζουν ρόλο αυτά-παίζουν οι πολιτικές.

Ολόκληρη η απάντηση του Τσίπρα στην Βούλα Κεχαγιά

 «Κυρία Κεχαγιά όπως απάντησα και σε μία προηγούμενη ερώτηση η προεκλογική από τη μετεκλογική περίοδο χωρίζεται από ένα σημαντικό γεγονός που είναι οι εκλογές. Οι εκλογές λοιπόν θα είναι η αποτύπωση της ετυμηγορίας των πολιτών. Είναι προφανές ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει αυτές τις εκλογές θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του για το σχηματισμό κυβέρνησης αμέσως μετά τις εκλογές διότι πιστεύω ότι κανένας δεν θα τολμήσει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που θα του αναλογεί ανάλογα με το αποτέλεσμα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογικές περιπέτειες και να δώσει σανίδα σωτηρίας στον κ. Μητσοτάκη για να επαναφέρει πολιτικές διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, αντιλαϊκές πολιτικές. Αν το επιλέξει και αναφέρομαι σε όλους όσοι προσδιορίζονται ότι βρίσκονται στο ευρύτερο προοδευτικό τόξο νομίζω ότι το κόστος, το μεγαλύτερο κόστος θα αφορά αυτόν που θα το επιλέξει και όχι εμάς. Άρα δεν θέλω να παρέμβω στις εσωτερικές διαδικασίες ενός κόμματος. Τις παρακολουθούμε. Είναι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν με βάση τα καταστατικά και τις διαδικασίες που έχουν επιλεγεί. Το τελευταίο που θα ήθελα να κάνω είναι να παρέμβω ή να ακολουθήσω μία στρατηγική όπως αυτή που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης του διεμβολισμού ή της παρέμβασης στα εσωτερικά ενός κόμματος. Από εκεί και πέρα του μόνο που θέλω να παρατηρήσω είναι ότι για μένα μεγαλύτερη σημασία από τα πρόσωπα, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι δεν παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα έχουν οι πολιτικές. Άρα αυτό που πρέπει να επιδιώκει ο κάθε πολίτης, όχι μόνο οι πολιτικές δυνάμεις, είναι στις αντιπαραθέσεις των προσώπων να προσπαθεί να δει και το πολιτικό διακύβευμα. Όταν λοιπόν εμφανές του πολιτικό διακύβευμα είναι και πιο εύκολο οι πολίτες να βγάλουν συμπέρασμα».

Exit mobile version