ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για εργασιακό: Ό,τι πιο αντιλαϊκό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για κατάργηση του 8ώρου και για μάχη των εργαζομένων για αξιοπρέπεια

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπραςκατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο έκανε λόγο για «κατάργηση του 8ώρου, που είναι ό,τι πιο αντιλαϊκό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση» και πρόσθεσε πως «είναι κορυφαία η μάχη για το δικαίωμα των εργαζομένων στη ζωή και την αξιοπρέπεια».
 
Αναλυτικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις σημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ό,τι πιο αντιλαϊκό, ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου. Μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές». 

Εν συνεχεία τόνισε πως «το 8ωρο καθιερώθηκε με αγώνες από το 1886 στους μεγάλους εργατικούς αγώνες του Σικάγο στις ΗΠΑ οπότε και καθιερώθηκε ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς».

«Καλύτερα να το ξανασκεφτούν. Η απάντηση σήμερα των εργαζομένων με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία είναι ένα μήνυμα: αυτή θα είναι μια κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και την αξιοπρέπεια και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Related Articles

Back to top button