ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικά ΜΜΕ: «Αιτία πολέμου» οι δηλώσεις Δένδια για τα 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών, τουρκικά ΜΜΕ βάζουν στο στόχαστρο τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για τα όσα δήλωσε σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια και ανατολικά της Κρήτης. 

ADS

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Δένδια πως η χώρα μας όχι μόνο θα προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια και ανατολικά της Κρήτης, αλλά διατηρεί το δικαίωμά της να πράξει το ίδιο και στο Αιγαίο Πέλαγος, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία επιτίθενται στον υπουργό Εξωτερικών.

Τα περισσότερα δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν «σκάνδαλο» και «πρόκληση» τις δηλώσεις του κ. Δένδια για το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια και σημειώνουν πως αποτελεί -στην περίπτωση του Αιγαίου Πελάγους- αιτία πολέμου.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, το οποίο συγκεντρώνει την ομόθυμη στήριξη των κομμάτων και μέσω της οποίας αυξάνεται κατά 10% το μέγεθος της επικράτειας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button