ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχέδιο Μητσοτάκη για τις εκλογές: Κάλπες τον Ιούλιο με την νεολαία στα νησιά

Σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο βρίσκεται η χώρα εδώ και καιρό, με τους υπουργούς να έχουν κατεβάσει στιλό και να τρέχουν στην περιφέρεια.

Μπορεί με τους χρησμούς που κάνει κατά καιρούς ο πρωθυπουργός για τις εκλογές να έχει συσκοτίσει τα πράγματα, αλλά πλέον η ημερομηνία των εκλογών είναι ξεκάθαρο πως θα πάει ακόμα πιο μακριά. Όταν λέμε μακριά, εννοούμε μέχρι τις αρχές Ιουλίου, οπότε ολοκληρώνεται η συνταγματική περίοδος της κυβέρνησης.

Στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν την δημοσιότητα, η ΝΔ είναι ισχυρή στους άνω των 60, ενώ στην νεολαία σαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στην νεολαία, προβληματίζει ιδιαίτερα την ΝΔ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, επενδύει όλο και πιο πολύ σε αυτό το συγκριτικό του πλεονέκτημα.

Η στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθύνεται μεθοδικά όλους τους τελευταίους μήνες στην νέα γενιά, μέσα από ένα φάσμα δράσεων, όπως η επικοινωνιακή καμπάνια «Χάου Του», αλλά και με την ανάδειξη θεμάτων που ανήκουν στον πυρήνα των ενδιαφερόντων της νεολαίας, όπως η Πανεπιστημιακή αστυνομία, την οποία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανέλαβε χθες ότι θα καταργήσει. «Θα βάλουμε ένα τέρμα από τις πρώτες μέρες στα εμπόδια που κλείνουν τις πόρτες των ΑΕΙ στα νέα παιδιά. Θα βάλουμε ένα τέρμα στην πανεπιστημιακή αστυνομία και οι αστυνομικοί θα πάνε στη γειτονιά να αντιμετωπίσουν το έγκλημα», τόνισε σχετικά.

Για την Νέα Δημοκρατία, ο νεολαία θα αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα της σε αυτές τις εκλογές και αυτό θα καθορίσει και την στρατηγική της. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη του Μαξίμου, οι εκλογές θα γίνουν μετά τις Πανελλαδικές. Στόχος είναι να προσέλθουν στις κάλπες όσο λιγότεροι νέοι ψηφοφόροι, πολλοί από τους οποίους θα βρίσκονται για δουλειά σεζόν σε νησιά ή σε διακοπές. Άλλωστε η καλοκαιρινή περίοδος, δεν συγκινεί την νεολαία να ασχοληθεί με την πολιτική!

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως αυτό θα είναι το χειρότερο σενάριο που θα συμπιέσει τα ποσοστά του κόμματος και γι αυτό θα πιέζουν με κάθε τρόπο για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Related Articles

Back to top button