ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΙΝΑΛ για παράταση προστασίας πρώτης κατοικίας: Προσωρινά μπαλώματα

Το κόμμα που δημιούργησε το νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας το 2010, έκανε σήμερα παρέμβαση για την παράταση που έδωσε η κυβέρνηση.

«Προσωρινά μπαλώματα που δεν οδηγούν σε λύση» σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής την παράταση που έδωσε η κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Αντί για θεραπεία, παυσίπονο βραχείας διάρκειας» σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής για την παράταση που δόθηκε από την κυβέρνηση στο υφιστάμενο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

«Προ της απειλής μαζικών πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας ακόμη και των οικονομικά ασθενέστερων δανειοληπτών, η Κυβέρνηση παρατείνει για ένα τετράμηνο (με νομοθετική διάταξη), την ελάχιστη προστασία που ισχύει σήμερα» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ και συμπληρώνει:

«Προσωρινά μπαλώματα που δεν οδηγούν σε λύση. Σε λίγο η απειλή θα επανέλθει. Μόνη ουσιαστική λύση η υιοθέτηση της πρότασης του Κινήματος Αλλαγής για την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας που προέβλεπε  ο Νόμος 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ, για δανειολήπτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.»

Related Articles

Back to top button