ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το “γυρνάει” ο Κασσελάκης μετά την αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη – Η Χαμάς είναι 100% τρομοκρατική οργάνωση

«Ένας οργανισμός, μια ομάδα πείτε το, που μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες κάνει τρομοκραικές ενέργειες είναι τρομοκρατική οργάνωση de facto» είπε για τη Χαμάς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σε αναδίπλωση για τη δήλωσή του «η Χαμάς έχει ένα μέρος το οποίο κάνει τρομοκρατικές ενέργειες» που προκάλεσε την αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς, ο οποίος του απάντησε παραθέτοντας το βίντεο με τις γυναίκες ομήρους της Χαμάς, προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μιλώντας στο Action24 και κληθείς να απαντήσει στην ανάρτηση του κ. Κατς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε αρχικά ότι «αναφέρθηκα στις δραστηριότητες της Χαμάς. Ένας οργανισμός, μια ομάδα πείτε το, που μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες κάνει τρομοκραικές ενέργειες είναι τρομοκρατική οργάνωση de facto. Αν ένα κομμάτι καλύπτει μια ανθρωπιστική ανάκγη αυτό πρέπει να το καλύψει η Δύση».

«Άρα πάνω από τη Χαμάς μπαίνει ο τίτλος τρομοκατική οργάνωση;» ρώτησε ο δημοσιογράφος με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά «100%».

Παράλληλα, όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε «θα συνιστούσα γενικά στο Ισραήλ να προσέχει αυτές τις αναλογίες. Γιατί με τον ίδιο τρόπο που μπορεί δείχνει ένα βίντεο για το ότι όλοι είναι έτσι, το ίδιο ίβίντεο μπορεί να δείξει κάποιος για τους χιλιάδες που δολοφονούνται από το Ισραήλ -άμαχοί, γυναίκες και παιδιά – χωρίς να υπάρχει σχέδιο εξόδου, όχι ότι αυτό το σχέδιο θα δικαιθολογυσε σφαγή. Θα πρέπει συγχρόνως και το Ισραήλ να εξηηγήσει με την ίδια λογική αν αυτή η σφαγή χαρακτηρίζει όλους τους ισραηλινούς πολίτες».

Η ανάρτηση του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα 

«Είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες» σημείωσε σε ανάρτησή του στο X χθες, Τετάρτη, ο Νόαμ Κατς μετά τη δήλωση Κασσελάκη στο Attica TV ότι «η Χαμάς έχει ένα μέρος το οποίο κάνει τρομοκρατικές ενέργειες».

Ο κ. Κατς παρέθεσε, επίσης, το βίντεο με τις γυναίκες ομήρους της Χαμάς. γράφοντας: «Η Χαμάς, είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκια της μέχρι τη βάση της».

Δείτε την ανάρτηση του Ισραηλινού πρέσβη:

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νόαμ Κατς:

«Άκουσα μέρος της συνέντευξης του αρχηγού του #ΣΥΡΙΖΑ @skasselakis στην τηλεόραση του Alpha. Ο ισχυρισμός ότι «μέρος της #Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες» είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες. Η Χαμάς, είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκια της μέχρι τη βάση της. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τη φρικτή σφαγή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις, οι διδαχές και οι ενέργειες των ηγετών της αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της. Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή, τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστίνιους, η Χαμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέρος της. Αυτή είναι η βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύει η Χαμάς. Αυτές οι γυναίκες είναι ακόμα αιχμάλωτες».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button