ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την «κολοκυθιά» στην κυβέρνηση με την μελέτη Τσιόδρα – Ο Πρεζεράκος λέει δεν την παρέλαβε

Διαψεύδει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ότι παραδόθηκε σε αυτόν η μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρακαι Θεόδωρου Λύτρα για τις ΜΕΘ

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Παναγιώτης Πρεζεράκος ήταν ο παραλήπτης της έρευνας για την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. Όπως ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι κ. Κικίλιας και Κοντοζαμάνης, αλλά και ο κ. Πλεύρης δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης και των αποτελεσμάτων που είχαν διατυπώσει σε αυτή οι Τσιόδρας – Λύτρας.

Ωστόσο, τις παραπάνω πληροφορίες έσπευσε να διαψεύσει ο κ. Πρεζεράκος: «Με αφορμή «δημοσιογραφικές πληροφορίες» που διακινούνται σε Μ.Μ.Ε και αναφέρονται στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η λειτουργία των οποίων, ούτως η άλλως, δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας».

Εισαγγελική έρευνα για την μελέτη

Στο “μικροσκόπιο” της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ με την πανδημία του κορονοϊου μπήκε και η πρόσφατη μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόρδα και Θεόδωρου Λύτρα.

Η μελέτη των δύο καθηγητών για τη θνητότητα στις ΜΕΘ και εκτός ΜΕΘ για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις.

Πλέον, πρόκειται να ερευνηθεί και από τις εισαγγελικές αρχές καθώς εντάσσεται στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό με στόχο τη διερεύνηση του συνόλου των καταγγελιών για τις συνθήκες στις ΜΕΘ που έχουν δει κατά καιρούς το της δημοσιότητας είτε μέσω του Τύπου, είτε μέσω συγκεκριμένης αναφοράς, όπως συνέβη πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

Related Articles

Back to top button