ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη αποφάσισε το ευρωκοινοβούλιο

Την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Ναι στην άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη είπε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα το πρωί (Τρίτη 30/5).

Σε βάρος του ευρωβουλευτή έχει γίνει καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό. Ο Αλέξης Γεωργούλης, με επιστολές του στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου αλλά και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την άρση ασυλίας του.

Σημειώνεται πως μόνο εάν αρθεί η βουλευτική ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη θα μπορέσει ο ίδιος και οι δικηγόροι του να έχουν πρόσβαση στη δικογραφία της υπόθεσης.

Την Πέμπτη ψηφίζει η Ολομέλεια

Η Ολομέλεια, αναμένεται να αποφανθεί για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, την ερχόμενη Πέμπτη 1η Ιουνίου.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα έλαβε το αίτημα των βελγικών αρχών τέλος Μαρτίου και το ανακοίνωσε στην ολομέλεια του Στρασβούργου στις 17 Απριλίου (την πρώτη ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε αφότου ενημερώθηκε από τις αρχές).

Related Articles

Back to top button