ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύελλα με Άδωνι: Τον αδειάζει ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου – Πάρτι στο twitter για ανορθογραφία στην αίτηση

Σάλος στα social media για την βάπτιση εν μέσω lockdown στην Αθήνα

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης βάπτισε ένα παιδάκι στην κατά τα άλλα «κατακόκκινη» λόγω κορονοϊού Αθήνα. Το μυστήριο έλαβε χώρα την Κυριακή 14 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Πλάκα, με τον υπουργό Ανάπτυξης να γνωστοποιεί το γεγονός μέσω του λογαριασμού του στο facebook. Η είδηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς, σύμφωνα με την ΚΥΑ που βρίσκεται σε ισχύ, στην Αττική δεν επιτρέπονται βαπτίσεις λόγω του lockdown.

«Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!», έγραψε ο υπουργός σε ανάρτησή του. Υστερα από τον σάλο, ο κ. Γεωργιάδης ανάρτησε στον λογαριασμό του την βεβαίωση από την Πολιτική Προστασία, η οποία είχε μάλιστα και ορθογραφικά λάθη και οι χρήστες του twitter που περίμεναν και πάλι στη… γωνία ξεσάλωσαν. Οχι μόνο καυτηρίασαν το ορθογραφικό λάθος (σ.σ.: ο Αρεοπαγίτης αναφέρεται ως Αεροπαγίτης), αλλά αμφισβήτησαν και την εγκυρότητα του εγγράφου αναφέροντας ότι δεν νοείται έγγραφο από δημόσια υπηρεσία χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου.

Ωστόσο, σήμερα ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας, προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις «αδειάζοντας» τον υπουργό. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως είπε χαρακτηριστικά πως «έγινε μια συγκεκριμένη ενέργεια από έναν υπουργό. Εχετε άλλες πληροφορίες ότι γίνονται βαφτίσεις σε εκκλησίες;» και πρόσθεσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για χορήγηση ειδικής άδειας: «Εγώ αυτό πρώτη φορά το ακούω. Ούτε στην ΚΥΑ υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, ότι μπορεί κανείς να πάρει άδεια για να τελέσει οτιδήποτε σε μία εκκλησία εκτός από αυτά τα οποία επιτρέπονται σύμφωνα με τις αποφάσεις που βγαίνουν κάθε εβδομάδα». «Την ειδική άδεια που λέτε πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω» επανέλαβε στη συνέχεια για να προσθέσει ότι οι βαπτίσεις απαγορεύονται σε περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο».

Όπως επισήμανε, όταν η περιοχή δεν είναι σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ισχύει η ΚΥΑ, που επιτρέπει γάμους μόνο με εννιά άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό του ναού. «Η Εκκλησία εφαρμόζει ό,τι λέει η ΚΥΑ, που δεν λέει τίποτα. Δεν γράφει ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις, αναφέρει όμως από τα μυστήρια μόνο το γάμο» είπε. Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας άφησε επίσης αιχμές κατά του ιερέα που τέλεσε το συγκεκριμένο λέγοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, εάν ο δηλαδή ο παπάς πάρει χαρτί «ειδικής άδειας», θα πρέπει να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολής του, εάν θα πρέπει να την κάνει ή όχι. Πιθανολογώ. «Δεν έχει συμβεί στο χώρο το δικό μου» σημείωσε.

Related Articles

Back to top button