ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Μωραΐτης: Βρώμικο παιχνίδι του Αυγενάκη που εκμεταλλεύεται την καταγγελία Μπεκατώρου

Για βρώμικο επικοινωνιακό παιχνίδι του υφυπουργού Αθλητισμού, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θάνος Μωραΐτης.

Δείτε την ανάρτησή του:

Ο κ. Αυγενάκης επιχειρεί προκλητικά να χτίσει ένα βρώμικο, επικοινωνιακό και επικίνδυνο παιχνίδι.
Είναι ντροπή για την ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται ένα εξαιρετικά ευαίσθητο γεγονός, την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και όσες ακολούθησαν, αλλά και να επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την έμφυλη βία και τη σεξουαλική κακοποίηση.
▪ Βρήκε την ευκαιρία να διαφημίσει ένα νομοσχέδιο, στο οποίο το μεγαλύτερο μέρος της αθλητικής κοινότητας βρέθηκε απέναντι, για να αποκομίσει κομματικά οφέλη.
Πρόκειται για μια μια τεράστια υποκρισία, μια μικροπολιτική απρέπεια.
▪ Όλα γίνονται για να υπηρετηθεί ο στόχος άλωσης του χώρου του αθλητισμού που επιχειρεί η Κυβέρνηση, με τις εκλογές των Ομοσπονδιών. 
▪ Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπηρετεί έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό από τον κ. Αυγενάκη.
▪ Δεν πρέπει να φοβούνται οι γονείς και τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν το μονοπάτι του αθλητισμού.
▪ Η Κυβέρνηση δείχνει κοντή και επιλεκτική μνήμη.
Η πρώτη ενέργεια που έκανε ο κ. Αυγενάκης όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2019, ήταν η κατάργηση της ποσόστωσης φύλου, του βασικού θεσμικού εργαλείου για τη συμμετοχή της γυναίκας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, για να σπάσουν τα συντηρητικά στερεότυπα.
▪ Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το ν. 4603/19 που μιλούσε για δημοκρατία, θητείες στα ΔΣ, σεβασμό των δικαιωμάτων, απλή αναλογική και μειωμένη σταυροδοσία, ποσόστωση φύλου, απολογισμούς και αντικειμενική αξιολόγηση, ορθολογικό σχεδιασμό ανάπτυξης του αθλητισμού και όχι πελατειακές σχέσεις, η ΝΔ τον καταψήφισε και ήταν στο πλευρό των διοικήσεων που τώρα καταγγέλλει. 
.

Related Articles

Back to top button