ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τελείωσε» τον Λοβέρδο η Φώφη Γεννηματά από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ

Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης 

Την απόφαση να «καθαιρέσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής έκανε γνωστή η Φώφη Γεννηματά.  Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμη επεισόδιο στη «μάχη» για την εκλογή του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, δεδομένου ότι ο κ. Λοβέρδος έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα θέσει υποψηφιότητα. Το τελευταίο, δε, διάστημα με διαρροές ο ίδιος έχει φροντίσει να λάβει αποστάσεις από οποιαδήποτε διαδικασία που κυοφορείται στο παρασκήνιο «σύμπλευσης» με τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία σημειωτέον φαίνεται να προωθεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Άλλωστε, πριν από λίγες μέρες ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάριζε προς συνομιλητές του ότι η προοπτική για το Κίνημα Αλλαγής είναι να μεγαλώσει το κόμμα και να «αποτελέσουμε την μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση, την αντιπολίτευση που δέιχνει τα κενά αυτής της κυβέρνησης και τα μεγάλα λάθη». Ως φαίνεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έδειξε τα δόντια της και πήρε την απόφαση ουσιαστικά να τον «τελειώσει», αλλάζοντας τους όρους του εσωκομματικού παιχνιδιού.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η κυρία Γεννηματά συναντήθηκε νωρίτερα με τον Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφασή της. Ο ίδιος φέρεται να την ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του επέδειξε όλο αυτό το διάστημα και αποχώρηση. Να σημειωθεί ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες το ραντεβού ήταν εντελώς… τυπικό και δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά.

Παράλληλα, κύκλοι του ΚΙΝΑΛ αναφέρουν ότι «με την έναρξη της νέας χρονιάς μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο για την αντιπολιτευτική μας γραμμή και στάση και προχωράμε σε αυτή την αλλαγή στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των στελεχών».

Με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης.

Σημειώνεται ότι έως τώρα τη θέση αυτή είχε ο βουλευτής του βορείου τομέα, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος όταν γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές.

Related Articles

Back to top button