ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση αύξησε τον μισθό του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ στις 270.000 ευρώ

Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σημειώθηκε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του κ. Χρήστου Σταϊκούρα , με αφορμή του μισθούς των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι η αύξηση των μισθών έγινε με απόφαση του κ. Τσακαλώτου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών.

Διαβάστε την συνομιλία:

«Χρ. Σταϊκούρας: Λέτε ότι είπα ψέματα, αλλά έχετε κατοχυρώσει αυτόν τον όρο. Έχετε δεσμευτεί για 15 χιλιάδες πράγματα και κάνετε τα αντίθετα. Πόσες είναι οι απολαβές του ΤΧΣ σήμερα; Γνωρίζω την διαδικασία, έχω καταθέσει ερώτηση και δεν έχετε απαντήσει. Πετάτε την  μπάλα στην εξέδρα. Το ερώτημά μου είναι ποιες είναι οι απολαβές του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Οι απολαβές του ΤΧΣ είναι σήμερα 270 χιλ ευρώ, 55 χιλιάδες ευρώ περισσότερα από το 2014.

Ε. Τσακαλώτος: Δεν ορίζω εγώ τους μισθούς

Χρ. Σταϊκούρας: δεν είναι έτσι. Λέει ψέματα ο υπουργός

Ε. Τσακαλώτος: Πες μας τι λέει η νόμος. Λες ψέματα

Χρ. Σταϊκούρας: ο υπουργός θα μπορούσε να μην δεχθεί τις 270 χιλ ευρώ. Ο νόμος ορίζει ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του υπουργού.  Ο προηγούμενος, ο κ. Βαρουφάκης κατέβασε τις απολαβές στις 140 χιλ. ευρώ».

Related Articles

Back to top button