ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ.Θεοδωρικάκος: Τον Οκτώβριο θα έρθει στη Βουλή πρόταση της κυβέρνησης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Μέσα στον Οκτώβρη θα είναι έτοιμη η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και η δυνατότητα να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Από εκεί και πέρα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων προκειμένου αυτό το μέτρο, που θα προβλέπεται στον νόμο, να ψηφιστεί μέσα στο 2019. Θα επαναλάβω και εγώ ότι είναι κάτι που οι Έλληνες περιμένουμε να το ψηφίσουν και οι 300 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, για το συγκεκριμένο θέμα το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και ιδιαίτερα με τον υφυπουργό αρμόδιο για τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη.

«Ενημερώνουμε τους Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και όταν θα έλθει η ώρα θα τους ενημερώσουμε και για την απόφαση της Βουλής να τους διευκολύνει να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο που κατοικούν. Μέσα στη διευκόλυνση θα προβλέπουμε και τη δυνατότητα να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, όπως συμβαίνει με πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού. Έχει έλθει η ώρα η Ελλάδα να μπει στο κλαμπ των πολιτισμένων και αναπτυγμένων χωρών σε ό,τι αφορά και την εκλογική διαδικασία. Και αυτό θα επιτευχθεί μέσα στο 2019, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός απ’ το βήμα της ΔΕΘ. Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Δεν διευρύνουμε τους εκλογικούς καταλόγους» και ότι «θέλουμε όποιος είναι εγγεγραμμένος σε εκλογικό κατάλογο, να μπορεί να ψηφίζει από τον τόπο διαμονής του».

Για να ισχύσει αυτή η αλλαγή, χρειάζονται 200 ψήφοι. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αυτό να μην γίνει πράξη, σημείωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Related Articles

Back to top button
Close
Close