ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για την Συμφωνία των Πρεσπών: Καλή επιστροφή στην πραγματικότητα

Για πατριδοκαπηλία και ακροδεξιά συνωμοσιολογία κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη στάση που κρατούσε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και τώρα ως κυβέρνηση

«Επί μήνες, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης, επιδόθηκαν σε μια απίστευτη πατριδοκαπηλία, υποδαυλίζοντας τον εθνικισμό και την ακροδεξιά συνωμοσιολογία, για να αλιεύσουν ψήφους από τα ακροδεξιά. Έφτασαν στο σημείο να μιλούν ακόμα και για ανταλλαγή της μη περικοπής των συντάξεων, με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου μάλιστα τονίζουν ότι «μόλις δέκα μέρες μετά τις εκλογές, η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δικαιώνεται απόλυτα», παραθέτοντας δηλώσεις υπουργών να κάνουν λόγο για «επωφελείς τρόπους συνεργασίας και για τις δύο πλευρές» (Μ. Βαρβιτσιώτης), και για «ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες» (Ν. Παναγιωτόπουλος).

«Δεν μπορούμε παρά να τους ευχηθούμε καλή επιστροφή στην πραγματικότητα, και την πάγια εθνική γραμμή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, αλλά και καλά ξεμπερδέματα, με τους ακροδεξιούς και εθνικιστές που, με αφορμή τις Πρέσπες, ενσωμάτωσαν στο κόμμα τους» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Related Articles

Back to top button
Close
Close