ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση για την απάντηση του Αρείου Πάγου στην Προανακριτική

Πανηγυρικό κλίμα και ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απάντηση του Αρείου Πάγου στην Προανακριτική για τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

ADS

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου λέγοντας ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα καταθέσουν με τον τρόπο που επιθυμούν, στην ουσία απαγόρεψε να βγουν οι «κουκούλες». Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν την απόφαση του Αρείου Πάγου δικαίωση της μέχρι τώρα στάσης τους και καταδίκη, αντιστοίχως, των επιλογών της πλειοψηφίας της Προανακριτικής. Η εκτίμηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι πλέον πέφτει στο κενό το αφήγημα της σκευωρίας το οποίο στηρίχτηκε στην απαξίωση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Είναι ενδεικτική η ανάρτηση στου Facebook του Γιάννη Ραγκούση: «Εάν Μητσοτάκης, Σαμαράς και Άδωνις Γεωργιάδης είχαν στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να πάνε να κρυφτούν … δεν ξέρω πού.»

«Κόλαφος»

Το κλίμα δικαίωσης το αποτυπώνει και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Η επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή έπεσε στο κενό. Η απάντηση του Άρειου Πάγου αποτελεί κόλαφο για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη. Στη χώρα υπάρχουν νόμοι, θεσμοί και διαδικασίες που ουδείς έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί ή να καταστρατηγεί, όπως επιχειρούν τόσες μέρες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Μετά την απόφαση αυτή, καλούμε την πλειοψηφία της Επιτροπής να μην τολμήσει να αγνοήσει το αίτημα των μαρτύρων να εξεταστούν. Αποτελούν μάρτυρες κλειδιά για την αποκάλυψη της αλήθειας και πλέον θα εξεταστούν όπως ο νόμος ορίζει, χωρίς να τρομοκρατούνται ή να εκφοβίζονται, ώστε να πουν την αλήθεια και μόνον αυτή χωρίς φόβο.»

«Τεράστιο σκάνδαλο»

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Χαρίτσης επιχείρησε τη ρελάνς επαναφέροντας σε πρώτο πλάνο το μέγεθος του σκανδάλου Novartis, Μιλώντας στους Δήμο Βερύκιο και Τάκη Χατζή στον Alpha 9,89, o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: «Οι προσπάθειες κουκουλώματος του σκανδάλου Novartis και εκφοβισμού των προστατευόμενων μαρτύρων δεν θα περάσουν». Ο κ. Χαρίτσης προσέθεσε ότι: «Μιλάμε για ένα σκάνδαλο παγκοσμίων διαστάσεων, που σε όλο τον πλανήτη αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Μόνο στην Ελλάδα κάποια πολιτικά και μιντιακά συμφέροντα επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως σκευωρία».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι:

«Είναι πρωτοφανείς οι μεθοδεύσεις που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες από την πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής. Δείχνουν απόλυτη έλλειψη σεβασμού στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. O ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη και χάσαμε δισεκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία με το σκάνδαλο της Novartis. Πρέπει όλα να έρθουν στο φως».

Related Articles

Back to top button