ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Εσφιξαν τα γάλατα και θέλει να εξαντλήσει την τετραετία»

«Πρώτα παρουσιάστηκε ως Μωυσής, μετά τον ντύσανε Μακρυγιάννη, με τη σημερινή του συνέντευξη στο Βήμα αποδεικνύεται απλά ότι είναι ένας πρωθυπουργός εκτός τόπου και χρόνου και κατώτερος των περιστάσεων», αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι μετά την πανδημία του κορονοϊού η Ελλάδα μπορεί να επιχειρήσει το άλμα της 10ετίας, αφού πλέον υπάρχουν οι απαιτούμενοι χρηματοδοτικοί πόροι και τα σχέδια των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων ενώ δηλώνει αισιόδοξος ότι έχουμε φτάσει στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό. «Στην 4ετία θέλω να παρουσιάσω μια αλλαγμένη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πρώτα παρουσιάστηκε ως Μωυσής, μετά τον ντύσανε Μακρυγιάννη, με τη σημερινή του συνέντευξη στο Βήμα αποδεικνύεται απλά ότι είναι ένας πρωθυπουργός εκτός τόπου και χρόνου και κατώτερος των περιστάσεων.

Επιμένει να μην κατανοεί τι περνούν οι πολίτες, διαπιστώνοντας για αποταμίευση μέσα στην πανδημία. Μιλά για άλμα δεκαετίας ενώ η χώρα βουλιάζει στην ύφεση. Και στην καλύτερη εκδοχή, το ΑΕΠ που θα παραδώσει στο τέλος της τετραετίας, που τώρα που “σφίξανε τα γάλατα” μας λέει ότι θα την εξαντλήσει, θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 19. Και ποιος ξέρει με πόσους χιλιάδες νέους ανέργους και πόσες χιλιάδες κατεστραμμένες ΜμΕ.

Στο μόνο που έχει δίκιο είναι ότι θα παραδώσει μια αλλαγμένη χώρα. Ενδεχομένως και κατεστραμμένη, αν συνεχίσει έτσι για πολύ. Αγνοώντας επιδεικτικά την αγωνία, τον φόβο και την κόπωση των πολιτών από την αλλοπρόσαλλη πολιτική του. Και προβάλλοντας επιτυχίες που μόνο στο μυαλό του υπάρχουν και δήθεν άλματα μιας κατεστραμμένης οικονομίας που πεισματικά αρνείται να στηρίξει.

Στο δε μέτωπο της πανδημίας, την ώρα που η χώρα θρηνεί 7.500 νεκρούς, την ώρα που το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει, την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι και δεκάδες από αυτούς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, με τρόπο κυνικό δηλώνει ότι αν είχε σπε​ύσει να κάνει τις επιτάξεις ιδιωτικών μονάδων όπως του ζητά μήνες τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ξόδευε δεκάδες εκατομμύρια. Τελικά όταν το είχε πει ο κ. Πέτσας δεν ήταν μια άτυχη δική του στιγμή. Αλλά μια συνειδητή επιλογή του κ. Μητσοτάκη».

Related Articles

Back to top button