ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν: Υποστηρίζουμε διαχρονικά και έμπρακτα τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις

Μετά από την συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προχώρησε σε δήλωση όπου εστιάζει στην σημασία της Ελληνό-Γαλλικής φιλίας και συνεργασίας.

 

Ειδικότέρα σημείωσε : «Είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron.Μιλήσαμε αναλυτικά για όλα τα κρίσιμα θέματα, που αφορούν τη χώρα μας και την Ευρώπη, αλλά και για την ανάγκη εμβάθυνσης της Ευρωζώνης».

Περαιτέρω επεσήμανε : “Μιλήσαμε αναλυτικά για όλα τα κρίσιμα θέματα, που αφορούν τη χώρα μας και την Ευρώπη, αλλά και για την ανάγκη εμβάθυνσης της Ευρωζώνης. Ο Emmanuel Macron ήρθε στη χώρα μας για να στηρίξει την Ελλάδα. Και  μάλιστα στην αρχή της θητείας του. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό”.

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που δρα θετικά για την χώρα, «Χωρίς υπονόμευση, ιδεοληψία, μικροπολιτικές κριτικές»

«Είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας. Η γραμμή μας είναι καθαρή: Πιστεύουμε στις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες δουλειές για όλους. Διεκδικούμε για την πατρίδα μας ρόλο ισότιμου εταίρου και όχι επαίτη στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Υποστηρίζουμε διαχρονικά, ενεργά, έμπρακτα τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις. Και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον.

Η Γαλλία είναι μια χώρα που μπορεί να συμβάλλει με σημαντικό τρόπο στην επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή και ισχυρή  ανάπτυξη, κάτι που αποτελεί βασικό, κεντρικό στόχο της πολιτικής μας.

Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», κατέληξε.

Related Articles

Back to top button