ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Φώφης Γεννηματά με Πιερ Μοσκοβισί

Την άμεση ανάγκη να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη έθεσε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε, πριν από λίγη ώρα, με τον Ευρωπαίο επίτροπο για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, στο γραφείο της στη Βουλή.

Η κυρία Γεννηματά ανέφερε στον Ευρωπαίο αξιωματούχο ότι η Ελλάδα έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια κρίσης έχει σταθεροποιηθεί ως προς τη θέση της στην Ευρωζώνη και είναι απαραίτητο να ανατραπεί η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, όπως είπε, για τα υψηλά πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ για να ενισχυθεί η ανάπτυξη. «Είναι η στιγμή που πρέπει να ανατραπεί αυτή η συμφωνία και να μειωθούν τα υπερπλεονάσματα για να ενισχυθεί η ανάπτυξη με την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων» φέρεται να τόνισε στον κ. Μοσχκοβισί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Επεσήμανε ακόμη πως για την επίτευξη αυτής της προσπάθειας θα πρέπει να βοηθήσουν και οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες, καθώς, από ό,τι φαίνεται, όπως είπε, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αποφεύγει να θέσει το ζήτημα.

Ακόμη στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές των σοσιαλιστών και η ανάγκη να διατυπώσουν τη δική τους εναλλακτική πρόταση. Κατά τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά εξήγησε στον Πιερ Μοκοβισί ότι «η αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης και της σοασιλαδημοκρατίας δεν θα προκύψει από τη συνεργασία με τους λαϊκιστές». Επίσης, ανέφερε ότι στόχος της πολιτικής και προγραμματικής συνδιάσκεψης που ετοιμάζει το Κίνημα Αλλαγής για τον Νοέμβριο, είναι να διατυπωθούν οι απαντήσεις των σοσιαλιστών στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη και του απηύθυνε πρόσκληση να παραστεί.

Related Articles

Back to top button
Close
Close