ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός για τα 145 κρούσματα στην Αττική – Μπήκαν σε απομόνωση 596 επαφές τους

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από το κοινό και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα, φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

Την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού, περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή, 28 Ιουλίου 2020, υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, με το 72% εξ αυτών να εντοπίζονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες (σ.σ.: ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το κέντρο της Αθήνας είναι μεταξύ αυτών, χωρίς να αναφέρει τις άλλες δύο).

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας συμπλήρωσε ότι 596 στενές επαφές αυτών των 145 ενεργών κρουσμάτων βρίσκονται σε απομόνωση. Για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ακόμη ότι η κατάσταση προκαλεί μεν προβληματισμό, ωστόσο, όπως και στην Αθήνα, όχι και πανικό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την Τρίτη, 28 Ιουλίου, την επέκταση (αρχής γενομένης από τις 29 Ιουλίου 2020) της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από το κοινό και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα, φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κ.λπ.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close