ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη Παπανδρέου στον δημοσιογράφο Ανδρέα Πετρουλάκη

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με ανακοίνωσή του, στηρίζει τον Ανδρέα Πετρουλάκη στην αγωγή που έκανε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με άρθρο γνώμης που δημοσίευσε πριν ένα χρόνο.

Δείτε αναλυτικά την δήλωση:

«Το πολίτευμα με τις θεσμικές του προβλέψεις, συμπεριλαμβανομένων όσων αφορούν την ελευθερία του λόγου και του τύπου, είναι αδιαπραγμάτευτο. Αυτό δεν έχει αποδεχτεί ο κ. Καμμένος, υπό την ανοχή του κ. Τσίπρα που στηρίζει με την σιωπή του την πρωτοφανή μήνυση κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη.

Δεν έχουν λείψει η αλαζονεία και ο κυνισμός στην Μεταπολίτευση. Το πρωτοφανές εδώ, είναι η παντελής άγνοια, αν όχι αδιαφορία, για το θεσμικό πλαίσιο και λειτουργία της χώρας, κάτι που αποτελεί μέρους του πυρήνα της ολοκληρωτικής σκέψης: η αντίληψη πως ο νικητής των εκλογών «είναι η χώρα».

Η μη αποδοχή της θεσμικής συγκρότησης του τόπου, όπως φάνηκε και σε αυτή την επιλογή των δύο ανδρών, πλήττει κατάφωρα το πολίτευμα και τους πολίτες της χώρας, στο όνομα των οποίων τάχα δρουν. Αποτελεί δε κ βασικό αίτιο της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης κ κρίσης αξιοπιστίας της χώρας.»

Related Articles

Back to top button