ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι προεκλογικές παροχές Τσίπρα

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο καθώς πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές της 26 Μαΐου με την κυβέρνηση να επιχείρεί μέσω του των προεκλογικών παροχών («13η σύνταξη», 120 δόσεις, μειώσεις ΦΠΑ) που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα να γυρίσει το σε βάρος της κλίμα.

ADS

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία πιέζει για πολιτικές εξελίξεις το βράδυ της 26ης Μαΐου εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αλεξης Τσίπρας χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου όπως είμαι βέβαιος, πρέπει να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εθνικές εκλογές σε 4 εβδομάδες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη της Κυριακής αναρωτώμενος: «Γιατί πρέπει η χώρα να ζήσει τέσσερις μήνες ταλαιπωρίας; Για να περάσει ο κ. Τσίπρας ένα καλοκαίρι πολυτέλειας; Μπορεί να το κάνει και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα έχει μπόλικο χρόνο να ξεκουραστεί αν νιώθει κουρασμένος».

Η κυβέρνηση μπορεί να απέσπασε το βράδυ της Παρασκευής αισθμαίνοντας, ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή αλλά στο μεταξύ φαίνεται ότι έκαψε το χαρτί του κοινωνικού πακέτου που ανακοίνωσε ο Τσίπρας καθώς έχασε την κρίσιμη μάχη της πολιτικής ατζέντας με τρία πλήγματα. 

Το πρώτο πλήγμα στο πρωθυπουργικό προφίλ ήρθε με την επαναφορά στο προσκήνιο της τραγωδίας με τη φωτιά στο Μάτι και τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού που οδήγησε στον θάνατο των 101 ανθρώπων. Το δεύτερο πλήγμα ήταν η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να ταυτιστεί πλήρως με τον κ. Πολάκη παρά την αήθη επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο με τον πρωθυπουργό να του λέει και «μπράβο» από τη Λευκάδα για τα πεπραγμένα του στο χώρο της υγείας. Το τρίτο πλήγμα ήταν η υπόθεση με τις σκαφάτες διακοπές στην θαλαμηγό Παναγόπουλου. 

Η τροπολογία που κατατίθεται σήμερα

Οι προεκλογικές παροχές ύψους 1,1 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη φετινή χρονιά θα κατατεθούν σήμερα στη Βουλή ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων.

Το πακέτο περιλαμβάνει τη λεγόμενη «13η σύνταξη», η οποία θα χορηγηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, και τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση, τα τυποποιημένα τρόφιμα και την ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο) από τον προσεχή μήνα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button