ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη ΓΑΔΑ ο Λαφαζάνης

Ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων

 

Ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων καλείται να δώσει εξηγήσεις σήμερα στην κρατική Ασφάλεια ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται κατόπιν παραγγελίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Λιγο μετά τις έντεκα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας βρέθηκε στη ΓΑΔΑ, καθώς καλείται από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για πράξεις που προέβη κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα, οι οποίες συνδέονται με τα αδικήματα της αντίστασης, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, φθοράς και διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εξύβρισης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της βίας κατά των αστυνομικών οργάνων.

 Ωστόσο όπως γνωστοποίησε ο ίδιος όχι μόνο δεν θα σκοπεύει να παρουσιαστεί στην κρατική ασφάλεια για να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του αλλά ζητά και την κατάργηση του τμήματος «Προσταστιας του κράτους και του Δημοκρατικου Πολιτεύματος» που τον καλεί.

«Έχουμε πολιτική δίωξη κι όχι δίωξη για ποινικά αδικήματα. Πολιτική δίωξη ενός επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος. Πρώτη φορά γίνεται αυτό στη μεταπολίτευση, είναι ένα σημείο καμπής και στροφής σε μια νέα αλά του Τουρκία Δημοκρατία». Παράλληλα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σχολίασε και τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω τη οποίας τάχθηκε στο πλευρό του κάνοντας λόγο για διπλό παιχνίδι από πλευράς τους.

Στη ΓΑΔΑ, στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη βρίσκεται αυτή την ώρα ο Μανώλης Γλέζος, ο Αλέκος Αλαβάνος, η Ναντια Βαλαβανη, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Παναγιώτης Στρατούλης, υποστηρικτές της ΛΑΕ και εκπρόσωποι από το ΕΠΑΜ.

protothema.gr

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close