ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη δημοσιότητα οι ηχογραφήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη από το Eurogroup

Τις ηχογραφημένες συνομιλίες από το Eurogroup, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του πρώτου εξαμήνου του 2015, άρχισε να δίνει στη δημοσιότητα ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΜέΡΑ25.

Οι απομαγνητοφωνημένες συζητήσεις δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΜέΡΑ25. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σε βίντεο δηλώνει ότι δημοσιεύει τις συνομιλίες γιατί «χωρίς διαφάνεια δεν υπάρχει δημοκρατία».

Στις 14 Φεβρουαρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής φάκελο, που σύμφωνα με τον ίδιο, περιελάμβανε τις ηχογραφημένες συζητήσεις του Eurogroup, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, του επέστρεψε τον φάκελο. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει αυτή την κίνηση, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ έκανε λόγο για παραβίαση απορρήτου.

Στις ηχογραφήσεις, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ακούγεται ποιοι ήταν διαλλακτικοί και ποιοι ήταν κυνικοί, δεν δέχονταν συζήτηση και απαιτούσαν την άμεση συνθηκολόγηση της Ελλάδας. Ακόμη αναφέρει ότι ακούγεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ να θέτει τελεσίγραφο ότι θα κλείσουν οι ελληνικές τράπεζες. «Έχετε δικαίωμα να ξέρετε τι ειπώθηκε εκεί μέσα», αναφέρει ακόμη. «Η δημοσιοποίηση των συνομιλιών αυτών δεν είναι μόνο ηθική, αλλά και αποτελεί εθνικό και ευρωπαϊκό καθήκον», επισημαίνει ακόμη.

Related Articles

Back to top button