ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Κουτνατζής: Γνώρισε τον νέο γ.γ. του Πρωθυπουργού

Ο δικηγόρος και λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου αναλαμβάνει διευρυμένο ρόλο με περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά

Καθήκοντα γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου, αναλαμβάνει και επίσημα ο δικηγόρος και λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Στέλιος Κουτνατζής, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Μαρινάκης, η θέση που αναλαμβάνει ο κ. Κουτνατζής επανέρχεται σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά, ενώ θα έχει και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του πρωθυπουργού.

Ο κ. Κουτνατζής είχε αναλάβει και μεταβατικό ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου όταν είχε παραιτηθεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης, μέχρι να τοποθετηθεί στη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ο Γιάννης Μπρατάκος.

Το βιογραφικό του Στέλιου Κούτνατζη

Ο Στυλιανός-Ιωάννης Γ. Κουτνατζής μετά το πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (με το βαθμό «άριστα») και τον τίτλο LL.M. από το Πανεπιστήμιο Harvard, εκπόνησε στο Τμήμα Νομικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου τη διδακτορική του διατριβή, για την οποία του απονεμήθηκαν η διάκριση «summa cum laude» και το Βραβείο Ernst-Reuter.

Έχει διατελέσει υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών, του Ιδρύματος Ωνάση, του Προγράμματος Fulbright, καθώς και Landon Gammon Fellow της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, όπου και έχει εργασθεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης.

Είναι λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι, επίσης, δικηγόρος, συνιδρυτής των δικηγορικών γραφείων MK legal, καθώς και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και υπεύθυνος Επιστημονικής Γραμματείας του νομικού περιοδικού «Το Σύνταγμα». Από το 2012 έως το 2015 διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομικών. Οι δημοσιεύσεις του, σε ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα, αναφέρονται ιδίως σε θέματα συνταγματικού δικαίου και συνταγματικής θεωρίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button