ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη στην βουλή

Σε τόνους «σκληρού ροκ» συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση και ειδικά η κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη που ξεκίνησε κατά την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, την Τετάρτη.

ADS

Αυτό εξάλλου γίνεται ξεκάθαρο και από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν την νέα διαμάχη των αρχηγών στη Βουλή, που προδιαγράφοντας τη συνέχεια της σύγκρουσης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «βάλει ένα τέλος στον κατήφορο», «να ξεκολλήσει από τον βούρκο» και να μην «συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη».

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
Τσίπρας - Μητσοτάκης

Οι σκληρές εκφράσεις που ακούστηκαν και από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς κατά τον πρηγούμενο διαξιφισμό τους στο κοινοβούλιο, ουσιαστικά δεν έπεσαν καθόλου τις ώρες που ακολούθησαν. Η μακροσκελής ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο facebook, όπου επιχείρησε να απαντήσει στα όσα καταλογίζονται στην οικογένειά του για την δράση και την στάση της την περίοδο της χούντας, τροφοδότησε την συζήτηση εκ νέου.

Παράλληλα, ο χαρακτηρισμός “γλάστρα” που απέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και η απάντηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που με αξιοπρέπεια μίλησε για «αδικία», δεν μπορούν να περάσουν χωρίς την απαραίτητη έμφαση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μάλιστα ένα από τα σημεία στα οποία αναμένεται να σταθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας την διαφορά ήθους των δύο, Κυμπουρόπουλου – Τσίπρα, αλλά και του Παύλου Πολάκη για χάριν του οποίου ξεκίνησε η συζήτηση σε κάθε περίπτωση.

Τσίπρας περιφέρετε τον Κυμπουρόπουλο ως γλάστρα για να μαζέψετε ψήφους

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου ότι η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να επισημάνει και την αντίφαση που εντοπίστηκε στην «εξομολόγηση» του πρωθυπουργού στο facebook για το 1989. Ο πρωθυπουργός είπε μιλώντας για τον πατέρα του: «Στήριξε με πάθος το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ανήκει σε αυτούς που κέρδισαν δουλειές ή εύνοια. Θυμάμαι ακόμη τους μεγάλους τσακωμούς μας στο οικογενειακό τραπέζι το 89, όταν εγώ και τα αδέλφια μου, οργανωμένοι στην Αριστερά επικροτούσαμε τις αποφάσεις του Κόμματος και αυτός υπερασπιζόταν με πάθος τον Παπανδρέου», παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι ο ίδιος τότε στήριζε την «προσπάθεια κάθαρσης» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Χαρίλαο Φλωράκη. 
Το επίμαχο σημείο από την ανάρτηση του πρωθυπουργού στο facebook: 

tsipras-89-pateras

Τέλος, κυρίαρχο ρόλο στην συζήτηση θα έχει φυσικά και η οικονομία, το επίδικο των εκλογών, αφού η κυβέρνηση επιχειρεί μετά την ανακοίνωση των παροχών, να «σβήσει» όλα όσα έγιναν κατά την τετραετία της διακυβέρνησης Τσίπρα, με την Νέα Δημοκρατία να αναδεικνύει συνεχώς τα τραγικά λάθη που οδήγησαν την χώρα στην συγκεκριμένη κατάσταση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button