ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημίτης και Πρετεντέρης γράφουν βιβλίο

“Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δημοσιογράφος και ο πολιτικός ετοιμάζουν από κοινού ένα βιβλίο που θα συζητηθεί, θα ενοχλήσει και ίσως να πονέσει κιόλας”.

 

 

Αντικειμενικά να το δούμε, δεν έχουμε πολλές πιθανότητες να τη… βγάλουμε καθαρή σαν χώρα. Δηλαδή, να αφήσουμε πίσω μας στρεβλώσεις και παθογένειες που μας ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες, και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, ώστε να κάνουμε ρεαλιστικά μια νέα αρχή, και να πορευτούμε στο μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Η χώρα αυτή έμαθε να ζει με μύθους. Και με τη σύγκρουση με την κοινή λογική. Επίσης, δεν έμαθε, παρά σε λιγοστές και σπάνιες περιπτώσεις, να αναγνωρίζει τα λάθη της. Αντιθέτως, προσπαθεί να τα υπερασπιστεί μέχρι… δακρύων αυτοεξευτελισμού.

Πάρτε για παράδειγμα την είδηση που δημοσιεύει σήμερα το “Πρώτο Θέμα”, και ετοιμαστείτε για ένα μέλλον… μακέτο. Θα το ζήσουμε και αυτό. Να γράψουν βιβλίο ο Κώστας Σημίτης και ο Γιάννης Πρετεντέρης.

“Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δημοσιογράφος και ο πολιτικός ετοιμάζουν από κοινού ένα βιβλίο που θα συζητηθεί, θα ενοχλήσει και ίσως να πονέσει κιόλας”, αναφέρει το “Πρώτο Θέμα” στο σχετικό ρεπορτάζ του.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button