ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα στις 13:00 το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Τράγκα

Ο γνωστός δημοσιογράφος και πρόεδρος του ΚΕΛΑΝ πέθανε στο νοσοκομείο από κορωνοϊό

Με την κηδεία του, σήμερα Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι, κλείνει με θλιβερό τρόπο ο κύκλος βίου και πολιτείας του Γιώργου Τράγκα. Ενός δημοσίου προσώπου το οποίο, είτε υπό την ιδιότητα του δημοσιογράφου/εκδότη κ.λπ. είτε εσχάτως ως αρχηγού κόμματος, τάραζε πάντα τα νερά της εγχώριας δημόσιας ζωής.

Το τελευταίο και ίσως πιο φιλόδοξο από οποιοδήποτε άλλο εγχείρημά του ήταν το Κίνημα «Ελεύθεροι άνθρωποι», ένας πολιτικός φορέας που εξ υπαρχής προοριζόταν να λειτουργεί προσωποπαγώς, σαν «το κόμμα του Τράγκα». Ο ιδρυτής και ηγέτης του ΚΕΛΑΝ χάρασσε πορεία βάσει ενός ιδεολογικού κράματος εθνικισμού και ευρωσκεπτικισμού.

Το σήμα του ΚΕΛΑΝ είχε 4 αστέρια, ένα για καθένα από τα θεμελιώδη ιδανικά του Κινήματος (ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία), στο πρότυπο -ή σε προσπάθεια απομίμησης- του Κινήματος 5 Αστέρων του Ιταλού Μπέπε Γκρίλο. Η ιδέα του αντισυμβατικού λαϊκού ινδάλματος φαίνεται πως ενέπνεε τον Γιώργο Τράγκα, που οραματιζόταν την είσοδό του στο Κοινοβούλιο.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε πάρει την απόφαση να μην εμβολιαστεί κατά της Covid-19 μολονότι ανήκε στην ομάδα πολύ υψηλού κινδύνου για τις πλέον σοβαρές επιπτώσεις της νόσησης.

Το μανιφέστο του ΚΕΛΑΝ μπορεί καθένας να το μελετήσει εδώ.

«Ο πολιτικός κόσμος σήμερα, διανέμει ψευδαισθήσεις περί οικονομικής ανάπτυξης»αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων το κείμενο διακήρυξης αρχών του ΚΕΛΑΝ. Στο ίδιο πληροφορείται κανείς ότι «η Ελλάδα χρωστάει περίπου μισό τρις δολάρια. Η Αθηνοκεντρική ελίτ έχει σπρώξει τη χώρα στα βράχια, ενώ ο μισός πληθυσμός έχει ήδη χάσει τον ύπνο του, εξαιτίας των χρεών προς το δημόσιο και τις ληστρικές συστημικές τράπεζες.

» Το Κ.ΕΛ.ΑΝ τάσσεται υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και αντιτάσσεται στην καρκινώδη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επέβαλλαν οι «εκσυγχρονιστικές» κυβερνήσεις επί Σημίτη, όπως και οι κυβερνήσεις των μνημονίων με τις επιταγές της καγκελαρίας του Βερολίνου.

» Σήμερα πάνω από 25% του ελληνικού πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών. Οι νέοι και ένα μεγάλο μέρος του επιστημονικού δυναμικού μετανάστευσαν για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Επί μνημονίου, η πλειοψηφία των πολιτών εξαθλιώθηκε, κι έχασε συνταγματικά και ατομικά δικαιώματα. Η εθνική και η λαϊκή κυριαρχία συρρικνώθηκαν με δόλιο και πολιτικά εγκληματικό τρόπο. Η χώρα παραδόθηκε αμαχητί σε όσους επιβουλεύονταν εδώ και χρόνια τη σταδιακή μετατροπή της σε προτεκτοράτο των Γερμανών και άλλων ξένων συμφερόντων.

» Σήμερα το ίδιο παρηκμασμένο πολιτικό σκηνικό εργαλειοποιεί τον υπαρκτό και μεταδοτικό ιό covid-19 για να διχάσει και να τρομοκρατήσει τους πολίτες, προκειμένου να έχει τον απόλυτο έλεγχο του πληθυσμού»κ.λπ.

Το ζήτημα εάν ο Γιώργος Τράγκας έχει ορίσει διαδόχους που θα συνεχίσουν στο δικό του δρόμο και θα οδηγήσουν το ΚΕΛΑΝ στην καταξίωση, παραμένει εκκρεμές ύστερα από το θάνατο του φυσικού ηγέτη του Κινήματος.

Το εάν θα υπάρξουν ζυμώσεις, αρχαιρεσίες κ.ο.κ. για τη διάδοχη ηγεσία στο αρτιγέννητο ΚΕΛΑΝ είναι κάτι που θα απασχολήσει τα μέλη του Κινήματος εν ευθέτω χρόνω, προφανώς μετά και από τα 40 του τεθνεώτος.

Η κηδεία

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο Facebook εκ μέρους της οικογένειας του Γιώργου Τράγκα,η εξόδιος ακολουθία του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα και επικεφαλής του ΚΕΛΑΝ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/12 στις 13.00 μ.μ. στην Παναγία Ελευθερώτρια Κηφισιάς. Θα ακολουθήσει η ταφή του στο Δημοτικό κοιμητήριο Κηφισιάς.

«Ο Γιώργος Τράγκας έδειχνε μεγάλη ευαισθησία απέναντι στον Άνθρωπο και τα παιδιά ενώ γνωστή στο πανελλήνιο ήταν η αγάπη του για τα ζώα, με τον αγαπημένο του Αστερίξ. να τον συντροφεύει σε αμέτρητες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Κατόπιν τούτου η οικογένεια σεβόμενη δική του επιθυμία και για να τιμήσει τη μνήμη του, καλεί, όποιον το επιθυμεί, αντί στεφάνων, να πραγματοποιήσει δωρεά στην “Κιβωτό του Κόσμου” (σ.σ. εκπρόσωπος της Κιβωτού θα βρίσκεται έξω από την Εκκλησία) ή στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ (Καταφύγιο Ζώων Σχιστού.) Η κατάθεση των χρημάτων για το Καταφύγιο Ζώων γίνεται σε λογαριασμό της EUROBANK GR 170 260 258 0000 740 201 2283 84 (θα βρίσκεται εκεί και εκπρόσωπος)».

Related Articles

Back to top button