ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε λίγο, η παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Τσακυράκη

Το βιβλίο-παρακαταθήκη του επιφανούς καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2018, Σταύρου Τσακυράκη, παρουσιάζεται σήμερα στο Polis Art Cafe, στο αίθριο της Στοάς Πεσμαζόγλου (7.30 μ.μ.).

Το βιβλίο με τίτλο «Δικαιοσύνη: Η ουσία της πολιτικής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με εξώφυλλο σχεδιασμένο από τον σκιτσογράφο Δημήτρη Χαντζόπουλο.

Γράφει ο Σταύρος Τσακυράκης: «Οποιος, λοιπόν, όπως ο Καρλ Σμιτ, μας καλεί να δούμε την πολιτική και την κοινωνία ως το πεδίο μάχης εχθρών και φίλων, στην πραγματικότητα μας καλεί να αποβάλουμε το πιο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ιδιότητάς μας, την ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε τη Δικαιοσύνη».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Ευάγγελος Βενιζέλος, πολιτικός-καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Αντώνης Καραμπατζός, αναπληρωτής καθηγητής Αστικού Δικαίου, ο υποψήφιος διδάκτορας Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Γιώργος Νικολού, ο δημοσιογράφος Σήφης Πολυμίλης και η πρόεδρος του ΣτΕ Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο Πάσχος Μανδραβέλης.

Related Articles

Back to top button