ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση που υλοποιεί τον νόμο για τη μεταφορά ύλης στους δικηγόρους

Το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των προϋποθέσεων εγγραφής των δικηγόρων στους ειδικούς καταλόγους για έκδοση κληρονομητηρίων, σύσταση ή διάλυση σωματείων, προσημειώσεις υποθηκών, κλπ..

ύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η έκδοση της υπουργικής απόφασης «υλοποιεί το νόμο για τη μεταφορά ύλης στους δικηγόρους, αποτελώντας την επίσημη έναρξη μιας νέας συνθήκης για τους νομικούς επαγγελματίες και τους πολίτες που θέσπισε ο ν. 5095/2024».

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης «ο προέλεγχος αιτήσεων για τα Σωματεία, η έκδοση κληρονομητηρίων και η εγγραφή και εξάλειψη συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης από δικηγόρο που θα εγγραφεί σε ειδικό κατάλογο και θα έχει λάβει επιμόρφωση, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για επιτάχυνση στο χώρο της Δικαιοσύνης, προσήκουσας αξιοποίησης όλων των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, χωρίς σε καμία περίπτωση να διακυβεύεται η ποιότητα της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών».  

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button