ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαχινίδης: «Η πρόταση του Γ. Παπανδρέου δίνει προοπτική στο ΚΙΝΑΛ»

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Φίλιππος Σαχινίδης, Έλληνας οικονομολόγος, πρώην Βουλευτής και πρώην Υπουργός Οικονομικών ο οποίος επιχειρηματολόγησε υπέρ του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για την αρχηγία του ΚΙΝ.ΑΛ.

«Με το βλέμμα στο μέλλον της πατρίδας πήραμε δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις προωθώντας ταυτόχρονα μεγάλες θετικές για τους πολίτες μεταρρυθμίσεις. Με την θεσμοθέτηση για παράδειγμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (Taxis, ηλεκτρονική συνταγογράφηση κ.λπ.) διευκολύναμε την ζωή των πολιτών», τόνισε ο κ. Σαχινίδης και πρόσθεσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας πορείας και μας δίνεται η ευκαιρία να παίζουμε ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναγέννηση του πολιτικού συστήματος και της Ελλάδος. Ο λαός αντιλαμβάνεται ότι η Ν.Δ. δεν έχει σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημικής και ενεργειακής κρίσης παρά τα τις ευκαιρίες που μας παρέχονται από την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητα και τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ξοδεύει δανεικούς πόρους με περιορισμένα όμως αποτελέσματα γιατί οι επιλογές της έχουν πελατειακά κριτήρια. Με τις απ’ ευθείας αναθέσεις επιχειρεί να δημιουργήσει μια νέα αναδιανομή υπέρ των ολίγων και προνομιούχων σε βάρος της μεσαίας τάξης και των υγειών παραγωγικών τάξεων και της νέας γενιάς».

Όπως ισχυρίστηκε ο Φ. Σαχινίδης, «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απέδειξε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση μέλλοντος γιατί αφ’ ενός έχει αδιέξοδη κυβερνητική θητεία και ασκεί μια ανέξοδη λαϊκίστικη αντιπολίτευση που δεν πείθει ούτε τους ψηφοφόρους του. Σ’ αυτό το θολό και γκρίζο τοπίο έρχεται η πολιτική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να δώσει προοπτική και μέλλον στην παράταξη και στη χώρα. Όλοι πλέον μιλούν για πράσινη ανάπτυξη – ακόμη και αυτοί που πριν δέκα χρόνια έλεγαν για «πράσινα άλογα» – ως απάντηση στην κλιματική κρίση αλλά δεν έχουν την στρατηγική υλοποίησης».

Ο κ. Σαχινίδης υπογράμμισε πως «ο Γιώργος Παπανδρέου ως αυριανός Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. αποδεικνύει με συνέπεια και συνέχεια ότι μπορεί να συγκρουστεί με συμφέροντα, να σπάσει τα στεγανά που εμποδίζουν και εγκλωβίζουν τις παραγωγικές δυνάμεις και την νεολαία να βρεθούν στο προσκήνιο της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η νέα αλλαγή δεν είναι διακύβευμα κενού περιεχομένου, αλλά η ουσία της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου που στοχεύει σε μια προοδευτική διακυβέρνηση με συμμετοχική δημοκρατία, με πρωταγωνιστές τους κοινωνικούς εταίρους στον παραγόμενο πλούτο, την Αυτοδιοίκηση ως εγγύτερη δομή εξουσίας για την επίλυση των προβλημάτων με μετάθεση πόρων και το κεντρικό κράτος με αντιγραφειοκρατικούς όρους λειτουργίας με αιχμή την ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Σαχινίδη στον Antenna Star 103.5:

Related Articles

Back to top button