ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραντεβού Τσίπρα με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα το πρωί

Η αδυναμία εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη να δώσει λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, είχε ως αποτέλεσμα το θέμα να περάσει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα βρεθούν σήμερα το πρωί στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου όπου στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί μια λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας  μιλώντας στην ΕΡΤ αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε : “Με τον πρωθυπουργό έχουμε συναντηθεί σε πολύ δύσκολες εποχές στους δρόμους, θα καταλάβει την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήταν άσχημο το κλίμα. Πιστεύω θα βρεθεί μία καλή λύση. Πριν από τρία χρόνια, με δικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί ότι αυτός ο νόμος Ραγκουση, όπου δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να πηγαίνουν σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα τον καταργήσει”.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Μέγαρο Μαξίμου όπου σημειώνεται πως καλούνται οι εργαζόμενοι σε συζήτηση “προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες”.

Την ίδια στιγμή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί στην Αθήνα, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button