ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά ΚΙΝΑΛ για Ραγκούση: Το 2016 προέβλεπε προανακριτική για τον Παππά και σήμερα μιλά για πολιτική δίωξη

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Βουλή

Ο Γιάννης Ραγκούσης που διατέλεσε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και υπουργός στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε σήμερα στο στόχαστρο των πρώην συντρόφων του, Βασίλη Κεγκέρογλου και Ευαγγελίας Λιακούλη που του υπενθύμισαν τα όσα έλεγε για το νόμο Παππά.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε τότε ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες γράφοντας μεταξύ άλλων: «Θα έχουν κακό τέλος… με τον αδιαφανή και σκανδαλώδη δρόμο που διάλεξαν για να ιδιοποιηθούν τις τηλεοπτικές άδειες» και πρόσθετε «με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση προσκαλεί σε μια αδιαφανή δοσοληψία, σε ένα «δούναι και λαβείν κάτω από το τραπέζι» όσους ενδιαφέρονται… να πληρώσουν για να αποκτήσουν άδεια τηλεοπτικού σταθμού». Σε άλλη ανάρτηση έγραφε «η κυβέρνηση στήνει παράγκα με τις τηλεοπτικές άδειες… θα έχουν κακό τέλος».

Ωστόσο, στην σημερινή διαδικασία και ως βουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την θλίψη του για την πρόταση της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του κ. Παππά.

Πρόσθεσε ότι η εισήγηση της πλειοψηφίας στηρίζεται σε «κατάπτυστες και γεμάτες αντιφάσεις καταγγελίες του Χρ. Καλογρίτσα» ενώ υποστήριξε ότι ο γνωστός εργολάβος «παντελόνιασε» ποσό 3 εκατ. ευρώ και σήμερα επιχειρεί να το «χρεώσει» στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα κάλεσε τα μέλη της υπο συγκρότησης προανακριτικής να προχωρήσουν στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Καλογρίτσα προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία των χρημάτων. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή προσανατολίζεται να ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκόμενων προσώπων και να ζητήσει με δικαστική συνδρομή την συνεργασία άλλων χωρών από τις οποίες φαίνεται ότι πέρασε η ροή του χρήματος.

Τα παλιά posts στα social media του Γιάννη Ραγκούση

Related Articles

Back to top button