ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Καστανίδη για το νομοσχέδιο Χρυσοχοίδη – Διχασμός στο ΚΙΝΑΛ

Με σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε σήμερα στην βουλή η συζήτηση επί των διατάξεών του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, δημιουργεί ωστόσο τριγμούς στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, καθώς στελέχη του κόμματος διαφωνούν με την υπερψήφισή του.

Οι διαφωνίες στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής συνεχίσουν να προκαλούν αναταράξεις στο κόμμα.

Στο συντονιστικό όργανο του κόμματος τέσσερις βουλευτές εξέφρασαν ενστάσεις για το επί της αρχής «ναι» της Φώφης Γεννηματά στο νομοσχέδιο.

Πρόκειται για τους Χάρη Καστανίδη, Μιχάλη Κατρίνη, Γιώργο Μουλκιώτη, Χάρη Καστανίδη και Ανδρέα Πουλά οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν εκφράσει καμία πρόθεση καταψήφισης.

Μάλιστα ο κ. Καστανίδης επιτέθηκε στη κυβέρνηση ασκώντας σκληρή κριτική ότι δεν τηρεί την αρχή της αναλογικότητας στην άσκηση των δικαιωμάτων και επί της ουσίας απαγορεύει τις διαδηλώσεις ακόμα και τις συναθροίσεις των πολιτικών κομμάτων.

«Αμφισβητείτε το σκληρό πυρήνα του συντάγματος» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

Έκανε λόγο για μείζον πολιτικό ζήτημα στο οποίο η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ και οι πολίτες πρέπει να πάρουν θέση…

Το ΚΙΝΑΛ πάντως σε ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να στηρίξει επί της αρχής το νομοσχέδιο: «Στην ουσία ξαναγράψαμε το νομοσχέδιο. Χωρίς το Κίνημα Αλλαγής θα περνούσε με την αρχική, αυταρχική μορφή του».

Το νομοσχέδιο σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοστεί – επέμεινε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης δήλωσε από τη Βουλή την πεποίθησή του πως το νομοσχέδιο θα εφαρμοστεί «Θα εφαρμοστεί γιατί από μία διαδήλωση θέλουμε να θυμόμαστε το λόγο όχι τα επεισόδια. Η Ελλάδα ανεστενάζει στα γήπεδα και ή Δημοκρατία μας στις συγκεντρώσεις».

Επίθεση στην κυβέρνηση και αιχμές για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας που θα ρυθμίζει το ζήτημα της αστικής ευθύνης του διοργανωτή.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί την Πέμπτη με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία.

<iframe src="https://www.megatv.com/embed/?p=38603791" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen scrolling="no" width="560" height="315"></iframe>

Related Articles

Back to top button